Salah Edin reageert op Fitna 2 met eigen film Salah Edin reageert op Fitna 2 met eigen film

‘Stadsdeel Baarsjes’ vanavond op Youtube

, Erik Zwennes

Salah Edin reageert op Fitna 2 met eigen film

‘Stadsdeel Baarsjes’ vanavond op Youtube

Erik Zwennes ,

De Alphense rapper Salah Edin releast vanavond zijn eerste korte film getiteld Stadsdeel Baarsjes. De film schetst een beeld van Marokkaanse jongeren in Amsterdam-West en hoe het komt dat veel van deze jongeren op het verkeerde pad geraken. Edin was eerst van plan de film later uit te brengen, maar voelt zich door de ontstane commotie over Fitna 2 en het foutief gebruik van zijn beeltenis uitgedaagd om het nu al online te zetten.

‘Stadsdeel Baarsjes’ vanavond op Youtube

De Alphense rapper Salah Edin releast vanavond zijn eerste korte film getiteld Stadsdeel Baarsjes. De film van zo’n twintig minuten is door Edin zelf geregisseerd, gemonteerd en gefinancierd. Het schetst een beeld van Marokkaanse jongeren in Amsterdam-West en hoe het komt dat veel van deze jongeren verkeerde keuzes maken en op het verkeerde pad geraken. Het is een film over religie, cultuur, de Nederlandse maatschappij maar ook criminaliteit. Edin was eerst van plan de film later uit te brengen, maar voelt zich door de ontstane commotie over Fitna 2 en het foutief gebruik van zijn beeltenis uitgedaagd om het nu al online te zetten. “Ik zal laten zien dat je films aan creatievelingen over moet laten, dat Wilders een onwaar beeld schetst van de werkelijkheid en de huidige maatschappij en dat hij zich gewoon op politiek moet storten.” Salah Edin bezweert dat het hier geen 1 april grap betreft. "Ik maak geen grappen als het hierom gaat."

“Dit is een film die de tegenstelling tussen goed en fout laat zien. Hoe mensen tot verkeerde keuzes komen; het contrast tussen gebed en criminaliteit. Geert Wilders beledigt 1,2 miljard mensen en zegt dan dat het niet aan moslims ligt, maar aan de Islam. Hij gebruikt het als een politieke tactiek, niet om daadwerkelijk problemen aan te pakken en mensen te helpen. Alleen al het aankondigen van Fitna 2, op Nu.nl ook nog eens vrolijk met mijn foto, is voor hem een strategie. Ik doe daar niet aan mee en laat gewoon op dezelfde dag zien dat je ook direct met een film kan komen. Een veel betere film ook nog eens, geen veredelde Powerpoint presentatie. Stadsdeel Baarsjes is een film die wel een juist beeld schetst van deze samenleving. Er wordt niets verbloemd, maar er worden ook niet zonder oplossing mensen beledigd. De acteurs in de film zijn werkelijk de jongeren die dit dagelijks mee maken.”

De film is vorig jaar geschoten. Edin wil met de film ook laten zien dat er geen grote productiemaatschappijen nodig zijn om een mooi product te maken. De film zal rond 21:00 uur op Edin’s eigen Youtube kanaal verschijnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12