Derde album Jiggy Djé na de zomer Derde album Jiggy Djé na de zomer

5 jaar Noah’s Ark met releases van Kraantje Pappie, Hef, Önder

, Erik Zwennes

Derde album Jiggy Djé na de zomer

5 jaar Noah’s Ark met releases van Kraantje Pappie, Hef, Önder

Erik Zwennes ,

Jiggy Djé brengt zijn derde album Het Grote Plaatje naar alle waarschijnlijkheid na de zomer uit. Hij mikt op een feestelijk jubileum van zijn label Noah’s Ark met een uitgebreide tour, nieuwe signings en, naast de eigen release, nieuwe albums van Kraantje Pappie, Hef en Önder.

5 jaar Noah’s Ark met releases van Kraantje Pappie, Hef, Önder

Jiggy Djé brengt zijn derde album Het Grote Plaatje naar alle waarschijnlijkheid na de zomer uit. Hij mikt op een feestelijk jubileum van zijn label Noah’s Ark, dat dit jaar vijf jaar bestaat, met een uitgebreide tour, nieuwe signings en, naast de eigen release, nieuwe albums van Kraantje Pappie, Hef en Önder. Op 2 december staat Jiggy Djé in de Grote Zaal van Paradiso. Hier zouden de festiviteiten rondom Noah’s Ark wel eens samen kunnen komen. “Te gek dat Paradiso dit aandurft met ons. Er zitten mooie dingen aan te komen dit jaar.”

Allereerst dat eigen album: bij hiphop magazine State bevestigt Jiggy de titel van zijn derde album. Het Grote Plaatje is meer dan een leuke woordgrap. Het staat volgens de rapper ook voor zijn groei als artiest en labelbaas. “Ik denk dat ik daar ben. Ik ben dit jaar 30 geworden en Noah's Ark bestaat 5 jaar. 2011 is een soort jubileumjaar op verschillende manieren. Ik kan nu met alle bescheidenheid zeggen dat ik een rol voor mezelf heb gecreëerd. Want nu ik dit een tijdje doe zijn er een aantal dingen helder. De kinderziektes zijn eruit. Dat geldt zowel voor Jiggy Djé als voor Noah's Ark. Ik was aan het bouwen, ik begon te timmeren aan de Ark. Nu weet ik waarom."

Het Grote Plaatje is geheel geproduceerd door de jonge producer Felix Laman (als Yung Felix verantwoordelijk voor de Ski Leraar Bruin tracks met Spacekees, Faberyayo en Sef, red.) "Als je mij een beetje kent weet je dat de stijl van de Ski Leraar Bruin tracks niet per se de mijne is. Toen ik Felix ruim drie jaar geleden leerde kennen maakte hij straight up boombap tracks. Hij is een veelzijdige, jonge (19) producer die nog veel dingen aan het uitproberen is. Met hem denk ik mijn geluid, dat ik met mijn vorige albums gevestigd heb te kunnen behouden zonder stil te staan. Ik ben er met name dit jaar achter gekomen dat het hebben van een eigen sound het hoogst haalbare in muziek is."

Eerder verklapte Jiggy al dat hij een track met Sticks heeft gemaakt. Inmiddels blijkt de samenwerking meer vruchten af te werpen. "Veel wil ik er nog niet over kwijt maar je kan er van uit gaan dat er uiteindelijk iets mee gaat gebeuren als je weet dat ik met een album bezig ben en hij ook altijd wel bezig is met nieuwe projecten. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat we op elkaars albums te horen zullen zijn".

Het label Noah’s Ark bestaat dit jaar vijf jaar en Jiggy Djé is er zeker nog niet klaar mee. Dat het geen makkelijke tijden zijn voor labels, zeker in de hiphophoek, onderschrijft de labelbaas. “Het is een fucked up bende, maar daardoor vind ik het zelf juist leuker. Ik zie het als gelijke monniken, gelijke kappen. Artiesten en labels worden minder afhankelijk van die paar mensen bij radio en televisie die denken te weten wat goede muziek is. Ik ben er niet rouwig om dat TMF een digitaal kanaal wordt. Niets tegen de zender, maar die democratisering van muziek is enkel goed voor dit genre. In plaats dat mensen afhankelijk worden van vaste kanalen worden ze getriggerd om creatief na te denken over de alternatieven. Muziek op televisie verplaatst zich naar internet en ik hoop ook dat het op radiovlak nog verder gebeurt. Het instorten van bepaalde media levert kansen op. Iemand als Keizer (jonge Amsterdamse rapper) heeft gewoon meer dan dertigduizend volgers op Twitter. Dat zijn de jongens die profiteren van een nieuwe situatie.”

Jiggy heeft nog vele plannen met zijn eigen Noah’s Ark. “Als alles goed is volgen er na de zomer albums van mij, van Kraantje Pappie, van Hef en van Önder. Daarnaast heb ik de ambitie om nieuwe artiesten te tekenen. Ik heb zeker al wat op het oog. Tegelijk betekent dit dat het label ook achter de schermen zal moeten groeien. Drie of vijf artiesten kan ik zelf nog doen met wat hulp, wanneer je gaat groeien zul je ook verder moeten kijken. Dit kan betekenen dat je een alliantie aangaat of dat er mensen aangenomen moeten worden. Op dit moment kijk ik naar beiden.” Volgens Jiggy hoeft het label voor hem niet in Amersfoort te blijven. “Ik zit hier graag en zal hier ook zelfs wel blijven wonen, maar als ik ergens anders beter zit, zal ik dat zeker overwegen. Op dit moment wonen Felix, Spacekees en ik in Amersfoort, maar zit Kraantje in Groningen, Önder in Amsterdam en Hef in Rotterdam. We zullen zien wat de toekomst brengt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12