Song van het Jaar: de keuze van Tim Knol Song van het Jaar: de keuze van Tim Knol

"Beach House maakte de plaat van 2010"

, Atze de Vrieze

Song van het Jaar: de keuze van Tim Knol

"Beach House maakte de plaat van 2010"

Atze de Vrieze ,

De stembussen zijn weer open. 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg Tim Knol naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde.

"Beach House maakte de plaat van 2010"

De stembussen zijn weer open. 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg Tim Knol naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify, dank @joris_stereo). Zelf is Knol genomineerd met Sam, de single waar eerder dit jaar nog een heuse #knolopeen campagne voor werd gevoerd. "2010 was een mooi muziekjaar", vindt Knol.

Beach House - Zebra
"Beach House maakte wat mij betreft de plaat van 2010, en Zebra is een van de beste liedjes van het jaar. Het heeft heel veel sfeer, zij zingt mysterieus en sexy. Ik hoorde het voor het eerst toen ik een instore deed in een platenzaak, en heb het album toen meteen gekocht."

I Am Kloot - Northern Skies
"Ik heb de laatste plaat eerlijk gezegd niet echt gehoord, maar was wel op Lowlands bij een akoestische sessie van de VPRO. Daar viel me dit liedje op, een breekbaar luisterliedje, dat me aan Willie Nelson deed denken. Ik heb het snel nog even opgezet toen ik het in de lijst zag staan en schaam me nu dat ik er zo weinig naar geluisterd heb."

The Coral - 1000 Years
"Het album vond ik wat tegenvallen, maar dit is een fantastisch nummer. Heel catchy, blijft enorm hangen. Ik heb het opvallend vaak bij 3FM langs horen komen."

Teenage Fanclub - Baby Lee
"Ik ben fan van Teenage Fanclub, heb al hun platen. Ook hun nieuwe cd vind ik weer heel goed. Ik krijg kippenvel van dit refreintje, het blijft enorm hangen. Het refrein is minder simpel dan je denkt, er zit een heel goede hook in."

Broken Glass Heroes - Let's Not Fall Apart
"Voor de laatste keuze twijfelde ik tussen twee Belgische bands: Triggerfinger en Broken Glass Heroes. All This Dancin' Around van Triggerfinger vind ik een super cool nummer, maar Broken Glass Heroes ligt net wat meer in mijn straatje. Ik hoorde het voor het eerst bij Benidorm Bastards, waar het de tune van is. Het is een goede popsong, een beetje sixties, Beach Boys. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat er meer mee zou gaan gebeuren, het is een beetje te stil rond die band."

De Song van het Jaar bestaat 25 jaar. Beluister nu de speciale Spotify playlist met ruim 2000 tracks. Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12