Prince in Nederland, waar is de aftershow? Prince in Nederland, waar is de aftershow?

Fans speculeren over vervolg op legendarische, nachtelijke concertreeks

, Sander Kerkhof

Prince in Nederland, waar is de aftershow?

Fans speculeren over vervolg op legendarische, nachtelijke concertreeks

Sander Kerkhof ,

Prince staat morgen in het Gelredome in Arnhem. Het concert is nog niet uitverkocht, wellicht mede omdat veel Prince fans hopen op een aftershow van de purperen paus. Hij gaf door de jaren heen legendarische concerten in onder meer Paradiso en Tivoli. Eerder dit jaar speelde Prince in onder meer Brussel en Parijs twee lange nachtconcerten.

Fans speculeren over vervolg op legendarische, nachtelijke concertreeks

Prince staat morgen in het Gelredome in Arnhem. Het concert is nog niet uitverkocht, wellicht mede omdat veel Prince fans hopen op een aftershow van de purperen paus. Hij gaf door de jaren heen legendarische concerten in onder meer Paradiso, Nighttown en Tivoli. Eerder dit jaar speelde Prince in onder meer Brussel en Parijs twee lange nachtconcerten.

De dichtstbijzijnde locatie is Luxor Live, op nog geen vijf kilometer van het Gelredome. Programmeur Bert Dondorff zal Prince met open armen ontvangen. “Hij slaapt in Amsterdam en Luxor ligt op de weg daar naar toe, dus als hij het in zijn hoofd haalt staan we er voor open.” Meestal bepaalt Prince pas op de dag zelf of hij een aftershow wil geven of niet. Dondorff heeft in ieder geval laten weten bij promotor Mojo dat Luxor Live donderdagnacht klaar is voor ontvangst. “De ervaring leert dat als je er constant achteraan zit, het juist niet lukt.”

Dondorff gaat zelf niet naar het Gelredome. “Ik hou niet van stadionconcerten. Ik werkte wel in Tivoli toen Prince daar in 1999 een aftershow speelde. Die avond kondigde hij trouwens aan dat Amerika in 2001 aangevallen zou worden door Osama Bin Laden."

Prince slaapt donderdagnacht in Amsterdam, dus lijkt zijn favoriete zaal Paradiso de meeste logische locatie. Maar bij Paradiso moeten ze hartelijk lachen om de vraag of er een plek vrij gehouden wordt tijdens de Noodlanding dansnacht.

Ook via Twitter is de geruchtenmachine op gang gekomen. Zo zou iemand uit het Prince kamp al langs geweest zijn in de Effenaar om de zaal te bekijken. Volgens Marlies Timmermans, hoofd communicatie van de Effenaar is dat niet zo. “Niet volgens een officiële afspraak in ieder geval.” Het gerucht is volgens Timmermans de wereld ingeholpen door iemand uit de entourage van Prince. Effenaar heeft wel contact gezocht Mojo of er sprake van zou zijn van een nachtconcert. “Het blijft allemaal erg vaag.” De Effenaar wordt inmiddels plat gebeld, maar kan dus ook niet voor 100 procent zeggen dat het niet door gaat. “Wij staan er voor open. Ik weet niet of er nog andere zalen in the picture zijn. Chaka Khan speelde hier onlangs ook nog in Muziekcentrum Frits Philips, toen ging ook al het gerucht dat Prince langs zou komen.”

Bij Mojo Concerts, de boeker van Prince, zeggen ze ook nog van niets te weten. Wel zijn er nog een paar duizend kaarten voor het concert, dat zijn alleen zitplaatsen. Ook is nog niet bekend of er een voorprogramma zal zijn. In België  was dat onlangs Selah Sue. Mocht er toch een voorprogramma zijn, dan begint dat om 7 uur. Prince zelf zal rond achten het podium in Arnhem opstappen.

Volgens boeker Kim Bloem is de kans dat er een aftershow is erg klein. “En dat zweer ik je.” Ze vindt het ongelofelijk hoe de geruchten zo snel de wereld in kunnen worden geholpen. “Het zal wel dankzij twitter zijn. Ik bedoel Eindhoven, dat slaat eigenlijk helemaal nergens op. Ik kan op dit moment alle geruchten ontkrachten.” Veel zalen hebben zich aangemeld, zoals 013, Doornroosje, Effenaar, Luxor Live. “Hij slaapt in Amsterdam. Paradiso kent hij, dat is toch het meest voor de hand liggend, maar wellicht wil hij naar de Melkweg. Maar hij zal het morgen tijdens het concert pas beslissen denk ik.” Het is de eerste keer dat Bloem met Prince werkt namens Mojo. “Hij is net geland, nadat hij dit weekend in Abu Dhabi heeft gespeeld. Retespannend allemaal.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12