Pinch & Sgt. Pokes brengen het feest Pinch & Sgt. Pokes brengen het feest

Grondlegger van de dubstep doet niets meer en niets minder

, Tekst en foto's Christiaan Walraven

Pinch & Sgt. Pokes brengen het feest

Grondlegger van de dubstep doet niets meer en niets minder

Tekst en foto's Christiaan Walraven ,

Rob Ellis, beter bekend als Pinch, uit Bristol mag gerust één van de voorlopers in het dubstepgenre genoemd worden. Hij richtte in 2005 het toonaangevende dubsteplabel Tectonic op. Vanavond is hij met mc Sgt. Pokes om 3 uur een late headliner op Le Guess Who?.

Grondlegger van de dubstep doet niets meer en niets minder

Rob Ellis, beter bekend als Pinch, uit Bristol mag gerust één van de voorlopers in het dubstepgenre genoemd worden. Hij richtte in 2005 het toonaangevende dubsteplabel Tectonic op, waar naast hijzelf artiesten als Skream, Loefah en Distance tracks op uitbrachten. Later volgden onder andere 2562, Martyn, Flying Lotus en Joker. Vanavond is hij met mc Sgt. Pokes om 3 uur een late headliner op Le Guess Who?.

GEZIEN:
Pinch & Sgt. Pokes, Tivoli de Helling, Le Guess Who?, 27-11-10

MUZIEK:

Op de rustige momenten draait Pinch harde rauwe dubstep en op de hardere momenten versplintert hij deze nog eens, alsof hij een kettingzaag als naald gebruikt. Van hard tot harder met Sgt. Pokes als opzwepende feestbouwer.

PLUS:
De set van Eskmo was al een van de hoogtepunten van de avond en Pinch weet de aandacht vast te houden door voor het eerst deze avond pure dubstep te draaien. Het is duidelijk dat een flinke groep mensen speciaal daarvoor naar De Helling is gekomen en Pinch kopt het makkelijk in. Zeker het laatste kwartier, waarin alle concessies aan de kant worden gegooid en Sgt. Pokes terecht waarschuwt: "here comes the guillotine".

MIN:
Diepgang is ver te zoeken in de set. De ene na de andere knaller wordt op de draaitafel gegooid en ook de standaard rewinds zijn aanwezig. Voor het tijdstip is dat natuurlijk de manier om het te doen, maar iets meer spanning en originaliteit mag van deze dubstepgrondlegger van vijf jaar geleden toch wel verwacht worden.

CONCLUSIE:

Pinch doet waar hij voor gekomen is en bouwt het dubstepfeestje waar een groot deel van De Helling voor is gekomen. Niets meer en niets minder. De vernieuwing wordt geen moment opgezocht en de set is vrij plat, maar wie maalt daar nog om als het vier uur is?

CIJFER:
7

Alles over Le Guess Who? op de speciale festivalsite.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12