The Opposites over Pinkpop: “We zijn bezig met onze eigen shit” The Opposites over Pinkpop: “We zijn bezig met onze eigen shit”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

, Fiona Fortuin

The Opposites over Pinkpop: “We zijn bezig met onze eigen shit”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Fiona Fortuin ,

Maar liefst acht Nederlandse bands spelen dit jaar op Pinkpop. We vroegen hen naar hun voorbereiding en festivalmoment. Willem van The Opposites: “Twee jaar geleden hadden we een show op de camping. Daarvoor was Pinkpop voor ons het festival van tv met roze hoedjes.”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

De enige hiphopact op Pinkpop 2010 komt uit eigen land: The Opposites spelen op de vrijdag op de 3FM stage. Twee jaar terug stond het duo Willy & Big2 op de afterparty van het Limburgse festival. Willy over de voorbereidingen naar het optreden toe en zijn Pinkpopmoment.


ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
“We willen de show laten knallen, zoals elke show. We zoeken de goede lijn van nummers. Er komen wat lichtjes bij en we hebben wat mensen erbij gevraagd. Die mensen geef ik nog geen naam, maar wel kan ik zeggen dat het bijna alle mensen zijn die op ons album featuren.”
 
BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?
“We bereiden ons voor, maar niet omdat we op Pinkpop staan. Elk optreden is weer anders, zelfs wanneer je al vijf jaar achter elkaar op Pinkpop zou staan, kun je ze niet met elkaar vergelijken. Het gaat erom wat je daar op dat moment doet. Je moet niet inspelen op eerdere ervaringen. We gaan keihard rammen.” 
 
BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?
“Tuurlijk. Het zal de eerste keer zijn dat we op echt op het festival zijn, dus dan willen we wel rond gaan kijken.”
 
WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
“Die keer dat we op de afterparty van het festival stonden, ergens na twaalf uur ’s nachts op een camping. We traden voor het eerst op voor een Pinkpop publiek. We dachten dat het een kleine tent zou zijn, maar het was er één waar zo´n 5000 man in paste. Het was kutweer, maar het was hard.”  

WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?

“Ik geloof dat Slash en Motorhead die dag ook spelen. Het is leuk dat we daar tussen staan in de line-up. Maar verder heb ik niet echt naar het programma gekeken. Dat klinkt alsof het me geen reet kan schelen, maar we zijn gewoon bezig met onze eigen shit.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12