Kasabian hoeft niemand te imponeren Kasabian hoeft niemand te imponeren

"Ik voel me als Bruce Wayne als ik op tour ben."

, Tekst en foto Pierre Oitmann

Kasabian hoeft niemand te imponeren

"Ik voel me als Bruce Wayne als ik op tour ben."

Tekst en foto Pierre Oitmann ,

Kasabian komt vol euforie van het podium na afloop van hun optreden. Zanger Tom Meighan staat niet meer helemaal vast op zijn benen wanneer 3VOOR12 hem spreekt.

"Ik voel me als Bruce Wayne als ik op tour ben."

Kasabian komt vol euforie van het podium na afloop van hun optreden. Backstage begint het rock-'n-rollfeestje van de Engelse band. Zanger Tom Meighan staat niet meer helemaal vast op zijn benen wanneer 3VOOR12 hem spreekt. Kort daarvoor had hij een verslaggeefster van NU.nl al om haar hand gevraagd.

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE DEZE WEEK GEDAAN HEBT?
Meighan: "Ik heb mijn koffers gepakt. Mijn hele leven zit erin. Melkchocolade, pure chocolade, witte chocolade, chocolade met nootjes. We hebben tien weken niet opgetreden, dus we waren blij weer te mogen spelen."

WIE OF WAT MIS JE HET MEEST OP TOUR?

"Mezelf zijn," zegt de Kasabian-zanger met een ernstig gezicht. "Ik voel me dan als Bruce Wayne of Peter Parker, alsof ik een masker draag. Niet dat ik me superieur voel als ik op het podium sta. Ik ben geen God of Allah, maar ik wil gewoon dat mensen zich vermaken."

DIT FESTIVAL HEET PINKPOP EN P!NK IS TEVENS ÉÉN VAN DE OPTREDENDE ARTIESTEN. ALS JE HET FESTIVAL NAAR EEN ANDERE ACT MOCHT VERNOEMEN, WELKE ZOU DAT DAN ZIJN?
"Ik vind Pinkpop een prima naam. Het rolt lekker van de tong."

P!NK VLIEGT TIJDENS HAAR OPTREDEN DOOR DE LUCHT. WAT DOE JIJ OM INDRUK TE MAKEN OP JE PUBLIEK?
"Ik kan alleen mezelf zijn. Ik heb niet het gevoel dat ik iemand hoef te imponeren. Muziek brengt mensen samen en dat vind ik mooi."

WAT IS JE MEEST BIZARRE FESTIVALERVARING?
"Die roze hoedjes op Pinkpop. Ik wist dat Nederland heel liberaal was, maar ik wist niet dat jullie hiertoe in staat zijn! Het zag er grappig uit. In Japan hebben we ooit op een berg opgetreden, op het Fuji-festival. Vooraf moesten we allemaal zuurstofmaskers op. Toen we klaren waren, voelde het alsof ik stoned was. Maar mijn drugsgebruik is enkel recreatief, hoor."

WAT IS HET GROOTSTE FESTIVAL-ANTHEM VAN DE LAATSTE TIEN JAAR?

"Seven Nation Army van The White Stripes. Jack White is een genie! Een soort hedendaagse Jimmy Page. Hij is fantastisch."

RAMMSTEIN HEEFT EEN LIMITED EDITION BOXSET GEMAAKT MET DILDO'S VAN HUN EIGEN PENIS. WAAR ZOU JIJ OOIT EEN SPECIAL EDITION MEE WILLEN MAKEN?

"Het buikje van ET, de vinger van Yoda en een He-Man-poppetje," vermeldt Meighan als mooie items om bij zijn album weg te geven, waarna hij een tekening maakt van zijn interviewer.


Meer Kasabian op Pinkpop 2010 op http://pinkpop.vpro.nl/event/Kasabian.html

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12