Into The Great Wide Open in halve dag uitverkocht Into The Great Wide Open in halve dag uitverkocht

Belangstelling voor Vlielands festival overbelast websites

, Ingmar Griffioen

Into The Great Wide Open in halve dag uitverkocht

Belangstelling voor Vlielands festival overbelast websites

Ingmar Griffioen ,

Alle 5000 tickets voor Into The Great Wide Open waren zaterdag binnen een halve dag verkocht. Aan dat maximum wordt niet getornd: "Into The Great Wide Open mag nooit massaal worden." De tweede editie van het festival is op 3, 4 en 5 september op Vlieland.

Belangstelling voor Vlielands festival overbelast websites

Alle 5000 tickets voor Into The Great Wide Open waren zaterdag binnen een halve dag verkocht. Aan dat maximum kaartenaantal wordt niet getornd: "Into The Great Wide Open mag nooit massaal worden." 3VOOR12 geeft de komende maanden wel regelmatig kaarten weg. Luister vanavond vanaf 22.00 uur naar 3VOOR12/Radio om te horen hoe je kaarten kunt winnen. De tweede editie van het festival is op 3, 4 en 5 september op Vlieland.

Na een succesvolle eerste editie was wel op veel belangstelling gerekend. "Maar niet dat de stoppen van sommige systemen door zouden slaan", vertelt Ferry Roseboom. De mede-organisator is opgetogen over de publieke respons op het festival. "We voelden wel aan ons water dat dat er belangstelling zou zijn, maar dit is fantastisch. En het bewijst dat we iets goeds aan het doen zijn. Het maakt ons ook een beetje nerveus; de verwachtingen zijn nu hooggespannen, dus het moet echt weer goed zijn. Maar dat is eigenlijk alleen maar goed; we zijn nu nog meer gemotiveerd om er een mooi festival van te maken."

Zaterdag bestond door overbelasting wat onduidelijkheid of alle kaarten nu werkelijk uitverkocht waren. De organisatie betreurt dat volgens Roseboom. "Paylogic had problemen alles te verwerken en iDeal had uitgerekend zaterdag een fout in het systeem. Onze site heeft er toen ook een kwartier uitgelegen doordat Jan en alleman zat te f5'en. Dat heeft even geduurd, maar we hebben het allemaal goed kunnen uitleggen via twitter."

De tegenstrijdige berichten over wel of niet uitverkocht op de dag van de voorverkoop, doen denken aan de massale belangstelling voor Lowlands. "Dat krijg je als er veel mensen heen willen, dan gaan websites even verstoppen", beaamt Roseboom. "Het is ook mensenwerk. Er worden betalingen verricht, dat wordt verwerkt en dan komt er weer een kaart vrij. Maar volgens mij zijn er geen hele gekke dingen gebeurd."

Op het programma staan begin september in ieder geval zes namen: Caribou, The Tallest Man On Earth, Typhoon & New Cool Collective, Wolf Parade, Beth Jeans Houghton en CW Stoneking. Volgens Roseboom druppelen er elke week weer bevestigingen binnen. "Binnen nu en twee weken hoop ik met nieuwe namen te komen. In elk geval moet voor de zomer alles bekend zijn. We zijn er druk mee bezig. Onze programmeurs blijven scherp kijken, want we willen ook heel graag actueel zijn. Als er een nieuwe Beatles, Arctic Monkeys of Public Enemy tussen zit, dan willen we die natuurlijk kunnen boeken."

Into The Great Wide Open, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september, Vlieland. 3VOOR12 doet verslag en geeft de komende maanden regelmatig kaarten weg. Luister vanavond vanaf 22.00 uur naar 3VOOR12/Radio om te horen hoe je kaarten kunt winnen.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12