Gemeente Rotterdam: “WATT overeind houden, maar niet tegen elke prijs” Gemeente Rotterdam: “WATT overeind houden, maar niet tegen elke prijs”

Beslissing noodlijdende poppodium op dinsdag 25 mei

, Fiona Fortuin

Gemeente Rotterdam: “WATT overeind houden, maar niet tegen elke prijs”

Beslissing noodlijdende poppodium op dinsdag 25 mei

Fiona Fortuin ,

Gemeente Rotterdam is in onderhandeling met WATT over een akkoord. Dit akkoord moet duidelijkheid geven over de toekomst van het noodlijdende poppodium. De gemeente geeft aan WATT overeind te willen houden. "Maar niet tegen elke prijs." Dinsdag neemt het college het uiteindelijke besluit.

Beslissing noodlijdende poppodium op dinsdag 25 mei

Het is erop of eronder voor WATT. De gemeente Rotterdam is op moment van schrijven nog in onderhandeling met het Rotterdamse poppodium en twee andere betrokken partijen, namelijk de brouwerij en de eigenaar van het pand. WATT heeft een tekort van twee miljoen. Besproken wordt wie daarvoor verantwoordelijkheid moet dragen.

Het gat in de begroting is ontstaan door een exploitatietekort en onvoorziene verbouwingskosten om de problemen rondom geluidsoverlast  te verhelpen. Het exploitatietekort komt voort uit de uitkoop van de bv. Om problemen rondom geluidsoverlast tegen te gaan, moet het pand nogmaals verbouwd worden. De kosten daarvan zijn geraamd op 1,5 miljoen euro. Onduidelijk is echter wie er voor die kosten moet opdraaien. Zo is WATT niet de eigenaar van het pand, maar de huurder.

In het voorstel moet vast komen te staan wie waar verantwoordelijk voor is, maar ook met hoeveel geld de gemeente over de brug wil komen. Als de gemeente daar überhaupt nog wel toe bereid is. Dat alles komt in het akkoord te staan.

De woordvoerder van betrokken wethouder Rik Grashoff: “Ik kan daar nog niets over zeggen, maar dat het op geld neerkomt is duidelijk. Dat is dan ook waar de onderhandelingen vooral over gaan. We hebben vertrouwen in de organisatie van WATT. Ondanks de ongunstige start, laat het eerste kwartaal van 2010 een stijging in bezoekers zien. We vinden ook belangrijk dat het poppodium er is, maar niet tegen elke prijs.”

Vrijdag moet het akkoord rond zijn. Dinsdag 25 mei wordt dit aan het college voorgelegd. Zij nemen de uiteindelijke beslissing. Van der Linden van WATT: “Dan pas weten we hoe de vlag hangt. Als het akkoord er niet doorheen komt, hebben we een groot probleem. Maar tot die tijd gaan we gewoon door.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12