Epica over Pinkpop: “Zelfs bij de bakker hebben ze het over ons optreden” Epica over Pinkpop: “Zelfs bij de bakker hebben ze het over ons optreden”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

, Fiona Fortuin

Epica over Pinkpop: “Zelfs bij de bakker hebben ze het over ons optreden”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Fiona Fortuin ,

Maar liefst acht Nederlandse bands spelen dit jaar op Pinkpop. We vroegen hen naar hun voorbereiding en festivalmoment. Gitarist/grunter Mark Jansen van Epica: “Slash zou ik graag willen willen ontmoeten. Samen met mijn vader is hij de reden dat ik ben gaan gitaarspelen. Mijn vader zie ik nog elke dag, maar Slash niet.”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

“Voor mijn omgeving is Pinkpop zo’n beetje het hoogste wat je kunt bereiken als band.” Na een tour door Zuid-Amerika, ontspant gitarist/grunter Mark Jansen zich aan de Maas, vlakbij zijn dorp Reuver, dat tussen Roermond en Venlo ligt. Zijn symfonische metalband Epica opent Pinkpop 2010. Hoewel hij een optreden op Pinkpop zeker bijzonder vindt, lijken zijn dorpsgenoten er nog meer waarde aan te hechten. “Ik word hier nog net niet op handen gedragen, maar iedereen heeft het erover. Ik word er zelfs over aangesproken bij de bakker.” 

ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
“Ja. We spelen al het hele jaar door, dus ik maak me geen zorgen over ons optreden op Pinkpop. Wel hebben we ervoor gekozen om vooral korte nummers te selecteren voor de setlist. Er zullen een hoop mensen zijn die ons nog niet kennen. Dan is het handiger wanneer je minder complexe nummers speelt.”
 
BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?
“Niet echt. Pinkpop beschouwen we als elk ander optreden. Dat is ook beter, anders sta je er te veel bij stil. Als dat gebeurt, is de kans groot dat ik zenuwachtig word en zo minder goed speel. Kriebels zijn oké, maar bij zenuwen denk ik te veel na over mijn gitaarspel, terwijl het veel beter is om het te laten gebeuren.”

BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?
“Sowieso, we hoeven pas de volgende dag voor een show naar Griekenland. Ik wil graag Rammstein zien. Lang geleden zag ik ze op Dynamo Open Air. Toen waren ze nog niet zo groot. Ik ben benieuwd wat er in de tussentijd met ze is gebeurd.”

WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
“De eerste keer dat Rage Against The Machine er speelde. Ik zag ze op televisie. Ik was zo onder de indruk, dat ik meteen daarna het album van ze heb gekocht. Dat is ook het enige album van ze dat ik ook echt nog koester.”
 
WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?
“Slash. Samen met mijn vader is hij de reden dat ik gitaar ben gaan spelen. Mijn vader zie ik nog bijna elke dag. Slash niet.”

Epica speelt op de Pinkpop vrijdag om 15.00 uur. Check onze nieuwe Pinkpop festivalsite waar tijdens het festival alles bij elkaar komt: recensies, foto's, live-beelden, Twitter, Youtube en meer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12