Animal Collective presenteert visueel album ODDSAC in Amsterdam

Regisseur Perez: “Ik hoop dat je nog meer lagen ontdekt in de muziek van Animal Collective”

Erik Zwennes ,

Vrijdag 21 mei presenteren regisseur Danny Perez en Animal Collective in Smart Project Space in Amsterdam de visuele film ODDSAC. Vier jaar werkten de Amerikanen aan het ambitieuze project.

Regisseur Perez: “Ik hoop dat je nog meer lagen ontdekt in de muziek van Animal Collective”

Vrijdag 21 mei presenteren regisseur Danny Perez en Animal Collective in Smart Project Space in Amsterdam de visuele film ODDSAC. Vorig jaar bracht de band het international gelauwerde album Merriweather Post Pavilion uit. Volgens velen de beste plaat van 2009. Tussendoor werkten de Amerikanen vier jaar aan het ambitieuze audiovisuele project dat op het Sundance filmfestival in première ging. Vrijdag is de primeur in Nederland.

Regisseur Perez is al jaren bevriend met de succesvolle indieband. Ook maakte hij twee video’s en live visuals voor bandlid en soloartiest Panda Bear. “Een grote productiemaatschappij benaderde de band voor een tour documentaire. Maar het zou Animal Collective niet zijn als het niet met een complexer en creatiever idee op de proppen kwam. Samen zijn we gaan zitten om de eerste ideeën op papier te zetten.”