Vrijwilligers De Vorstin zeggen ook vertrouwen op in bestuur

Betaald personeel met spreekverbod weer aan het werk

Ingmar Griffioen ,

Na het personeel laten nu ook de zeventig vrijwilligers van De Vorstin weten "klaar te zijn met dit bestuur". Daarmee lijken alle medewerkers van het Hilversumse podium solidair te zijn met de ontslagen directie. De betaalde krachten zijn nu weer aan het werk, maar hebben een spreekverbod.

Betaald personeel met spreekverbod weer aan het werk

Nadat vorige week het personeel van De Vorstin het vertrouwen in het bestuur opzegde, laten nu ook de circa zeventig vrijwilligers in een persbericht weten "klaar te zijn met dit bestuur". Daarmee lijken alle medewerkers van het Hilversumse podium solidair te zijn met de ontslagen directie. De zes betaalde krachten zijn nu weer aan het werk, regionaal dagblad Gooi en Eemlander suggereert dat dat "onder dwang" is. Het bestuur heeft de medewerkers een spreekverbod opgelegd.

De vrijwillige medewerkers "c.q. de operationele crew" laten in een persbericht weten dat ze het vertrouwen onder meer opzeggen, omdat ze zich gepasseerd voelen. "Het bestuur negeert werknemers en medewerkers volkomen bij het nemen van voor de organisatie cruciale beslissingen." Wat ook kwaad bloed zette, was dat het bestuur meer uitleg over het ontslag van de directie verschafte aan de pers dan intern. "Wij betreuren de gang van zaken, waarin klaarblijkelijk de plaatselijke pers hoger in de hiërarchie staat dan de operationele crew."

Ook nadat de betaalde krachten vorige week het vertrouwen in het bestuur opzegden, stond bestuurslid Don van Kampen de Gooi en Eemlander te woord. Zijn woordkeuze ten aanzien van het personeel is verkeerd gevallen. "Er zijn vanuit het bestuur publiekelijk onfatsoenlijke en denigrerende uitlatingen gedaan over het ziektebeeld van het personeel. Door de manier van reageren is duidelijk geworden dat het bestuur niet langer in staat is om de zeer loyale medewerkers nog langer te motiveren."

De vrijwilligers willen tegenover 3VOOR12 verder geen commentaar geven. Het personeel van De Vorstin houdt zich aan het opgelegde spreekverbod en ook het bestuur onthoudt zich van commentaar.