VPRO's Nederpopshow: De Staat en Moss op afterparty VPRO's Nederpopshow: De Staat en Moss op afterparty

Reserveer nu voor opnames en afterparty

, Casper Sikkema

VPRO's Nederpopshow: De Staat en Moss op afterparty

Reserveer nu voor opnames en afterparty

Casper Sikkema ,

Woensdag zijn er weer nieuwe opnames voor VPRO’s Nederpopshow in TrouwAmsterdam. Met op de afterparty (na afloop van de televisieopnames) live-optredens van De Staat en Moss, een door de wol geverfd panel en huisband C-mon & Kyspski die samen met George Baker een verrassende cover speelt, belooft het weer een enerverende avond te worden. Jij kan er bij zijn. Gratis. Reserveer dus snel.

Reserveer nu voor opnames en afterparty

Na het succesvolle feestje voor het vijftigjarige bestaan van de Nederlandse popmuziek vorig jaar, zet de VPRO nu met een serie van acht afleveringen de Nederlandse popmuziek opnieuw in de spotlight. Een bomvol programma met als rode draad een muziekquiz moet de Nederlandse muziek de aandacht geven die het verdient. De presentatie is in handen van Eric Corton en naast de quiz komen zowel de nationale mainstream als underground in de vorm van optredens, sessies en reportages ruim aan bod. 

Woensdag 24 maart zullen op vaste locatie TrouwAmsterdam weer nieuwe opnames van VPRO’s Nederpopshow plaatsvinden. Vrienden van 3VOOR12 kunnen daar, door op tijd te reserveren, gratis bij zijn. Ook in de vierde aflevering zal er weer een ruime hoeveelheid livemuziek zijn. Deze week van De Staat en Moss. Huisband C-mon en Kypski doet samen met George Baker een verrassende covers. In de quiz nemen, onder de bezielende leiding van teamcaptains Peter Koelewijn en dj Isis, Yvonne Keeley en Djiggy Djé, George Baker en Robin van Loenen (Destine) het tegen elkaar op. 

De Staat en Moss spelen na de uitzending op de afterparty. Voor beide bands uit de Excelsior-stal was 2009 een topjaar met optredens op de grote festivals, lovende kritieken en een overvolle speellijst.
 
De Staat
Vorig jaar brak De Staat zo hard door dat het zowel op Lowlands als op Pinkpop staat. Voor een Nederlandse band met slechts een debuutalbum op zak een formidabele prestatie.  Niemand zal dan ook vreemd opkijken als de Nijmeegse band dit jaar ook in het buitenland hoge ogen zal gooien. Een internationale release met bijbehorende tour, voorprogamma’s voor Stereophonics en The Stranglers en de nog immer aanwezige gretigheid die van de liveshows afspat: De Staat is nog lang niet klaar en zal dat op de afterparty ongetwijfeld overtuigend onderstrepen. 

Moss
Het tweede album van het Amsterdamse Moss werd vorig jaar door vrijwel alle vaderlandse recensenten  met superlatieven ontvangen en kon in de jaarlijstjes van veel smaakmakers dan ook op een topnotering rekenen. Opvallend vaak werd de internationale allure van de band geprezen en de vergelijkingen met hippe baardbands als Fleet Foxes waren niet van de lucht. Naast positieve kritieken vielen de weidse, melodieuze popliedjes ook bij het grote publiek in de smaak. Wil jij deze twee smaakmakers van de alternatieve gitaarpop niet missen? Reserveer dan snel en goed.  

Vrienden van 3VOOR12 kunnen deze week de € 5,00 entreeprijs in de zak houden door een gratis plek te reserveren. Reserveer wel op tijd en let er goed op dat je je inschrijft voor de goede lijst. Wie zich inschrijft voor de tv-opnames is automatisch ook ingeschreven voor afterparty.

De deuren van TrouwAmsterdam gaan open om 19.30 uur.  De opnames beginnen om 20.00 uur. Belangrijk: kom op tijd. Laatkomers voor de opname van de uitzending komen er niet meer in. De afterparty met optredens (ca. 30 minuten per act) van De Staat en Moss begint om 22.00 uur. Ook de afterparty is gratis. Reserveer dus snel! 

Let op: met wel reserveren maar niet komen, verlies je het recht om voor de volgende opname te reserveren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12