VPRO’s Nederpopshow afterparty met Zwart Licht en The Opposites VPRO’s Nederpopshow afterparty met Zwart Licht en The Opposites

Reserveren vanaf aanstaande donderdag 15.00 uur

, Casper Sikkema

VPRO’s Nederpopshow afterparty met Zwart Licht en The Opposites

Reserveren vanaf aanstaande donderdag 15.00 uur

Casper Sikkema ,

De Nederlandse muziek gaat hard. Als glanzende bewijs daarvan opent VPRO’s Nederpopshow vanaf deze week elke woensdag in Club Trouw de deuren voor de televisieopnames en een aansluitende afterparty met topacts van eigen bodem. Volgende week woensdag zijn dat Zwart Licht en The Opposites.

Reserveren vanaf aanstaande donderdag 15.00 uur

Aanstaande zaterdag maakt VPRO’s Nederpopshow zijn debuut op de Nederlandse televisie. Na het succesvolle feestje voor het vijftigjarige bestaan van de Nederlandse popmuziek vorig jaar, zet de VPRO nu met een serie van acht afleveringen de Nederlandse popmuziek opnieuw in de spotlight. Een bomvol programma met als rode draad een quiz moet de Nederlandse muziek de aandacht geven die het verdient.  De presentatie is in handen van Eric Corton en naast de quiz komen zowel de mainstream als de underground in de vorm van optredens, sessies en reportages aan bod. 

Woensdag 10 maart zijn weer nieuwe opnames. Met Zwart Licht en The Opposites belooft de afterparty in ieder geval een overdaad aan hits, shine en liefde. Wie daar bij wil zijn, moet snel zijn. De kaartverkoop voor de opnames is al gestart op de website van VPRO's Nederpopshow. De gastenlijst voor de afterparty gaat donderdag vanaf 15.00 uur open. 

Na  het doorbraakalbum De Fik Erin dat The Opposites dankzij monsterhit Dom, Lomp & Famous overtuigend op de kaart zette, verschijnt vrijdag de langverwachte opvolger. De gekozen vorm voor het album is in ieder geval verassend: Succes / Ik ben Twan is een dubbel-cd waarop Big2 en Willem elk een eigen kant voor hun rekening nemen. Met Broodje Bakpao hebben de jongens alvast hun grootste hit ooit te pakken. Dankzij een slimme campagne hopen de jongens ook met nieuwe single Licht Uit een hit te scoren. Katja Schuurmans vertelde in Zomergasten dat ze een traan moest wegpinken toen ze The Opposites voor het eerst zag. Zeg niet dat we u niet hebben gewaarschuwd!

Zwart Licht was in de nederhop met afstand dé verassing van 2009. De veelbelovende award voor ‘rookie van het jaar’ in 2008 werd binnen een jaar verzilverd met maar liefst drie State-awards. Volgens State mag Zwart Licht zich een jaar lang Beste Groep en Beste Live-act noemen. Ook de clip Back up / Staat Klaar werd gewaardeerd met de award voor Beste Clip. Zwart Licht is ondanks al die waardering nog steeds even ambitieus en wil met de in hun mission-statement beloofde vijf ‘Wonderbaarlijke Feiten’ nog steeds een onuitwisbare stempel op de vaderlandse hiphop drukken. De combinatie van een indrukwekkende frontman, vette beats en een inmiddels legendarische live-show belooft in ieder geval een dampende afterparty met wellicht een bescheiden traan. 

De opname voor VPRO’s Nederpopshow begint om 20.00 uur. De afterparty begint om 22.00 uur. Het bijwonen van de opname van VPRO’s Nederpopshow kost  €2,50 voor VPRO-leden en € 5,00 voor niet-leden. De kaarten zijn te bestellen via de website. De aftershow is gratis. De gastenlijst voor de afterparty is morgen vanaf 15.00 uur open. Reserveer hier.

Succes / Ik ben Twan is vanaf donderdag ook te beluisteren op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12