SXSW Report: La Melodia 5 SXSW Report: La Melodia 5

Texas grill is inderdaad niet voor de poes

, La Melodia

SXSW Report: La Melodia 5

Texas grill is inderdaad niet voor de poes

La Melodia ,

Melodee is niet alleen een van de hosts van radioshow Future Vintage, ze is ook de frontvrouw van de soulvolle hiphopact La Melodia. Het duo is deze week in Texas voor SXSW en houdt speciaal voor 3VOOR12 een dagboek bij.

Texas grill is inderdaad niet voor de poes

Melodee is niet alleen een van de hosts van radioshow Future Vintage, ze is ook de frontvrouw van de soulvolle hiphopact La Melodia. Het duo is deze week in Texas voor SXSW en houdt speciaal voor 3VOOR12 een dagboek bij. 

Vandaag hebben we wel een verzetje verdiend. Nadat we pas rond een uur of twee downtown gaan  besluiten we af te spreken met onze vrienden uit Austin (die met de Impala) en gaan we wat cruisen door de stad. Aangezien iedereen honger heeft besluiten we te gaan lunchen in een lokaal grill kotje genaamd Sam’s BBQ. We hebben er al veel over gehoord, en dat blijkt niet zonder reden. De tent opzicht is al een trip, met overal vergeelde foto’s aan de muur, gratis homemade lemonade, bluesmuziek die door een oude radio klinkt, de slogan: you-dont-need-no-teeth-to-eat-my-beef die aan de muur prijkt, en een familie van stevige zuidelijke Amerikanen met vettige schorten die de keuken en de toko runnen. 

Er staan slechts 4 gerechten op het menu: beef, sausage ribbs en chicken. We besluiten het goed aan te pakken en bestellen 1 ons sausage, 1 ons ribbs en 1 ons beef. Dig in! Het vlees is supermals en superlekker. De Texas grill is inderdaad niet voor de poes. Na het eten maken we een praatje met de koks van Sams BBQ. Zij willen vanalles van ons weten en als ze erachter komen dat wij artiesten zijn, willen ze meteen op de spot een voorproefje krijgen. En omdat het zo gezellig moet ik dat dus ook doen. Funny, iedereen onder de indruk enzo. Meteen erna worden we aangesproken door twee gasten. Het blijken journalisten te zijn van Maroon newspaper uit Houston. Zij strikken ons meteen voor een interview voor hun krant. Komt dat even mooi uit, elke extra promo is sowieso mooi meegenomen.

Na het eten hoppen we in de tourbus door van feestje naar feestje en zien onder andere shows van Talib Kweli en Estelle, maar ook van toffe kleinere artiesten zoals Miz Metro en Eyeris uit NY. We komen ook terecht op een Redbull party waar de Big Tune Battle plaatsvindt. Dit is een grote beatbattle tussen allerlei opkomende producers als 14 KT en Ryan Lewis. We eindigen de avond op het beste hiphopfeest van die dag: de Duckdown party  Als we de bus uitlopen bots ik bijna op tegen een gast met een blonde pruik die de bus in strompelt. Het blijkt Sean Price te zijn. We zien nog de sets van Pharoah Monch, Evil D en Buckshot. The place is packed en we zien dan ook veel bekende gezichten. Ook worden we zelf telkens herkend door mensen uit allerlei verschillende windstreken en wisselen businesscards uit als een malle, t is toch ook een klein wereldje die hiphopwereld…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12