SXSW Report: La Melodia 3 SXSW Report: La Melodia 3

Gaarheid troef

, La Melodia

SXSW Report: La Melodia 3

Gaarheid troef

La Melodia ,

Melodee is niet alleen een van de hosts van radioshow Future Vintage, ze is ook de frontvrouw van de soulvolle hiphopact La Melodia. Het duo is deze week in Texas voor SXSW en houdt speciaal voor 3VOOR12 een dagboek bij.

Gaarheid troef

Melodee is niet alleen een van de hosts van radioshow Future Vintage, ze is ook de frontvrouw van de soulvolle hiphopact La Melodia. Het duo is deze week in Texas voor SXSW en houdt speciaal voor 3VOOR12 een dagboek bij. 

Good lordee..Gaarheid is troef vandaag..!

Ik ga het dus niet te lang houden vandaag, moet mn krachten een beetje sparen voor onze show vanavond. Hmm ja wat kan ik zeggen over gisteren…het was een topdagje eigenlijk.
Na overdag de tradeshow te hebben bezocht, wat vrienden te hebben gebeld en de artiesten lounge te hebben verkend, besloot ik om 15u één van de tig panels te bezoeken in het SXSW Convention Centre. Dit specifieke panel ging over social networks and the Future For Musicians, en het was waarschijnlijk het enige panel waar men het niet onbeschoft vond als je als luisteraar de hele tijd met gebogen hoofd met je telefoon of laptop bezig was. En dat deed iedereen dan ook. Er werd volop getwitterd en gefacebooked and what not. Af en toe werden er wat nieuwe interessante dingen verteld. Dat kon je merken want op zo’n moment keek iedereen dan ook op.
  
De echte actie vond echter pas plaats na 16u toen we besloten met een bierrie erbij te gaan genieten van de zon. Ik belde Hana -een vriendin van een vriend van ons uit NY- op en besloot met haar af te spreken bij Beauty bar, de plek waar Kid Sister op zou treden om 17uur. Place was packed, de Shiners waren koud, de zon scheen volop en de mensen waren nice dus ik was happy. Na de show gingen we met een groep girls on bikes – en dan niet van die gare die wij in Amsterdam hebben, maar van die spiksplinter nieuwe frisse fixed gear bikes- naar ‘de tourbus’. Jawel, de tourbus. Een crazy ass pimped out debiel grote bus van MadGods Clothing owner Chris, die ons vorige week had uitgenodigd om hun crew te komen vergezellen on the bus. Ik had zoiets van: shure..why not….?! 
 
Eenmaal aangekomen in de bus valt mn mond bijna open van verbazing. Zwart leren bekleding op de twee comfortabele zithoeken, diverse bars en koelkasten, een stuk of tien bedden, vijf flatscreen tv’s en overal volle flessen met drank. Vooral veel drank. Aangezien we geen ijs hebben, besluiten we dat te gaan halen met de auto van hussleraar Jabar. Dat blijkt verdomme een indrukwekkende donkerpaarse classic Impala te zijn. Great! Deze mensen maken geen grappen dus dat belooft wat… Na de bus te hebben voorzien van wat goodies besluiten we daarmee INT en onze cameraman Orville op te halen in het hotel. We eten wat bij Homemadeslice en zetten onze kroegentocht voort in de bus. First on the list is the Stonesthrow / Converse party. DJ Amir speelt daar en ik heb m beloofd dat we even langskomen. Eenmaal binnen blijkt t feest al behoorlijk poppin te zijn. J Rocc, Peanut Butter Wolf, Madlib en de rest van het Stonesthrow camp rocken de crowd strictly met 45s vanavond en het dak gaat eraf. 

Na wat drankjes en wat catching up, bouncen we weer. Op naar het volgende feest. We gaan nog naar Justines, Victory Grill, Red Fez, en nog een aantal tenten waarvan ik de namen niet meer weet. Het blijkt erg gemakkelijk te zijn om te reizen met een tourbus. Je komt gegarandeerd overal gratis binnen en je kan overal voor de deur parkeren wat ook erg handig is als je niet echt ver meer kan lopen door alles wat ondertussen je in je mik hebt. Terwijl allerlei bekenden on en off the bus hoppen, en die bus steeds blauwer staat, raak ik ook de tel een beetje kwijt. But it’s all gravy.. We hebben de tijd van ons leven en luisteren naar wat goede muziek, namelijk naar onze eigen cd die de hele avond opstaat omdat Chris er geen genoeg van kan krijgen. Haha. Life is good!

De avond eindigt als ik begin te verlangen om in een van de bunkbeds te gaan liggen waar de merch ligt om even een ‘powernap’ te doen. Dus. Tijd om naar het hotel te gaan. Morgen meer.. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12