SXSW Report: La Melodia 2 SXSW Report: La Melodia 2

"Wristbands voor een feest waarop we nog niet eens op de lijst stonden"

, La Melodia

SXSW Report: La Melodia 2

"Wristbands voor een feest waarop we nog niet eens op de lijst stonden"

La Melodia ,

Melodee is niet alleen een van de hosts van radioshow Future Vintage, ze is ook de frontvrouw van de soulvolle hiphopact La Melodia. Het duo is deze week in Texas voor SXSW en houdt speciaal voor 3VOOR12 een dagboek bij.

"Wristbands voor een feest waarop we nog niet eens op de lijst stonden"

Melodee is niet alleen een van de hosts van radioshow Future Vintage, ze is ook de frontvrouw van de soulvolle hiphopact La Melodia. Het duo is deze week in Texas voor SXSW en houdt speciaal voor 3VOOR12 een dagboek bij. 

Okee okee, beetje jammer van de regen – dan heb ik die bikini toch voor niets meegenomen - maar daar laten wij ons natuurlijk niet door uit het veld slaan. Eenmaal aangekomen op het SXSW convention centre gaan we onze all acces-free BBQ-free massages-free fun pasjes halen voor het hele festival. 

Natuurlijk krijgen we ook een goodiebag met een shitload aan vage energydrinks, fluoriserende earplugs, appelgroene iphone hoesjes, mini crunchy peanutbutter candybars, keelpijn sprays en een hele hoop andere dingen die we natuurlijk allemaal nooit van ons leven nodig gaan hebben. Het is duidelijk dat men weer creatief is geweest in het aanprijzen van allang bestaande producten die mogelijkerwijs na jaren te zijn afgeschreven nu weer potentie hebben om een comeback te maken in bijpassend nieuw jasje. Tja. Na te zijn neergestreken in een kartonnen zithoek van AOL worden we aangesproken door een of andere fotograaf van middelbare leeftijd die me probeert te imponeren met foto’s van Amy Winehouse en van een of andere chick in bikini. Helaas voor hem werkt het niet en gaat er dus ook geen shoot met mij plaats vinden bij Partan Springs in zwemtenue.

De rest van de dag worden we aangesproken door allerlei artiesten, independent platenlabels, filmmakers, radiohosts, twitter researchers, hamburgerverkopers en weet ik veel wie nog meer. Het is duidelijk dat niet alleen wij zijn aangekomen om wat te netwerken hier. Na tig promogesprekjes hebben we er genoeg van. We bellen een van onze hook ups op om INT die 420 friendly is te voorzien van wat lekkers. We horen van hem dat we ook even wristbands moeten halen voor de Fader Fort parties deze week. Dat blijkt ergens buiten op een modderig grasveld te zijn met een rij van heb-ik-jou-daar. Gelukkig heb ik lef en een vlotte babbel en zodoende laten we een hele hoop verregende kwaadkijkende modderpootjes achter ons terwijl we weglopen met gewilde wristbands voor een feest waarop we nog niet eens op de lijst stonden. Ha! Dat is ook een kunst hoor.

Als we ‘s avonds terugkomen bij het hotel is er een borrel gaande met nacho en burrito bar, waar we ook even aanschuiven. Alles is gratis overigens, iets wat me deze hele trip al is opgevallen. Geen idee hoe ze dat doen, maar wij doen niet flauw en kijken een gegeven paard kijken natuurlijk niet in de bek. Als we rond een uur of 10 weer downtown gaan doen we een kroegentocht. De details daarvan zal ik jullie besparen maar er zijn een hoop Buttery Nipples, homegrown brews en wodka cranberries voorbijgekomen en we hebben een hoop vage bands zien optreden op gare soundsystems. 

Als m'n oren weer piepen als een gek besluiten we om met een bij elkaar gesprokkeld kermisgezelschap uit Johannesburg, Australia, Denmark en Georgia terug te gaan naar het hotel met de shuttlebus. Na een hoop grappen, grollen, gegier en gebrul verder, rollen we dan eindelijk ons bed in. Hopelijk kunnen we een beetje ‘op tijd’ opstaan morgen, want dan pas begint het muziek gedeelte van SXSW dus dan gaat het zegt men pas echt losssss.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12