SXSW Report: La Melodia 1 SXSW Report: La Melodia 1

"Owyeah! SXSW let's go!"

, La Melodia

SXSW Report: La Melodia 1

"Owyeah! SXSW let's go!"

La Melodia ,

Melodee is niet alleen een van de hosts van radioshow Future Vintage, ze is ook de frontvrouw van de soulvolle hiphopact La Melodia. Het duo is deze week in Texas voor SXSW en houdt speciaal voor 3VOOR12 een dagboek bij.

"Owyeah! SXSW let's go!"

Melodee is niet alleen een van de hosts van radioshow Future Vintage, ze is ook de frontvrouw van de soulvolle hiphopact La Melodia. Het duo is deze week in Texas voor SXSW en houdt speciaal voor 3VOOR12 een dagboek bij. 

Even een kleine update want we zijn een tijdje weggeweest vd 3VOOR12 site: We hebben met La Melodia de laatste paar jaar veel shows in het buitenland gedaan. Een van die shows vond afgelopen oktober plaats op CMJ Music festival NYC. Daar zijn we gespot door SXSW programmeur Matt Sonzala, die ons vervolgens meteen uitnodigde om op te treden op het SXSW festival 2010. En deze week gaat dat dan eindelijk gebeuren. Lees ons verslag hiervan.
 
DAG 1
Owyeah! SXSW let's go! Weet niet of jullie hebben gezien wat voor acts daar staan en hoe asociaal veel, maar dit is toch wel een van de dikste line-ups die ik ooit heb gezien. Van 8u sochtens tot 5u snachts zijn er allerlei paneldiscussies, performances, exclusieve feestjes etc. Op onze planning staat sowieso al de WARP avond en de shows van o.a. Madlib, Flying Lotus, Dam Funk, Black Milk, Redman en Bahamadia. En dan staat er nog een hele bunch die we graag willen zien. Natuurlijk gaan we ook ophooken met bevriende artiesten uit NY en LA. En gaan we meeten met een aantal aanwezige labels en bookers. En ons onderwerpen aan de Texas Grill! Gotta say we're very excited to perform here. 

De trip begint goed met een half leeg vliegtuig. De vlucht is super relaxed en we hebben voor het eerst in de lucht eens echt lekker bij kunnen slapen stretch-out-style. Aangekomen in Houston zouden we 3 uur moeten wachten op de aansluiting, maar gelukkig blijkt er een eerdere vlucht te gaan waar 45 mensen vreemd genoeg niet voor komen opdagen, dus mogen wij mee. Zodoende zijn we dus 2 uur eerder in Austin. Een shuttlebus komt ons ophalen om naar het hotel te brengen en dat hotel blijkt gelukkig right in the middle of the action te zitten. Tussen het uitgaansgebied & het SXSW convention centre in. Perfect dus.. De hotelkamer blijkt verder een volledige keuken te hebben, een complementary breakfast, gratis local calls, een flatscreen, dvd speler, ligbad, wireless internet en een shuttlebus service naar SXSW. En dus vraag ik me af: can it get even better then this?? 
 
Eenmaal gesetteld in het hotel bellen we onze contacts in Texas om uit te vinden wat ze van plan zijn die avond. INT wil natuurlijk weten of er ergens wat cheebacheeba te halen valt. Dat blijkt gelukkig het geval te zijn. We zijn echter best gaar aangezien het 22u is en we nog niets hebben gegeten, plus het regent in Austin (dat doet t kennelijk niet vaak) dus besluiten we binnen te blijven, een pizza te bestellen en ons in de hotelkamer op te sluiten om onze business te regelen voor morgen. Enorm verstandig, I know. En omdat alles zo goed geregeld is, vraag ik me af of we dan nu toch echt volwassen zijn geworden..zou het..?! Dat we een smart move hebben gemaakt blijkt idd het geval te zijn, want vandaag zijn we opgestaan om 06.30 en zijn we na het ontbijt up & running en our way to the SXSW convention centre waar we onze all-access passes op kunnen halen. Kan niet wachten tot ik die in mn handen heb! I'm sure we'll feel like a kid in the Toystore..;)
To be continued..

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12