Neonbelle maakt ook tweede album In A Cabin

Maarten Besseling: “Pien en Jelte zijn een topduo”

Atze de Vrieze ,

In augustus trekt Maarten Besseling met Pien Feith en Jelte Heringa naar China, om daar te werken aan het tweede album van Neonbelle.

Maarten Besseling: “Pien en Jelte zijn een topduo”

Men neme een paar muzikanten die elkaar niet of nauwelijks kennen, een exotische locatie en producer Maarten Besseling. Zet ze een week bij elkaar en zie maar wat er ontstaat. Dat is in grote lijnen het concept van In A Cabin With. Maar langzaam maar zeker ontwikkelde het zich. Nu gaat voor het eerst een groep muzikanten voor de tweede keer samen op reis: in augustus trekt Maarten Besseling met Pien Feith en Jelte Heringa (o.a. Most Unpleasant Men) naar China, om daar te werken aan het tweede album van Neonbelle. “Pien en Jelte zijn een topduo”, zegt Besseling. “Zet ze bij elkaar, en twee uur later heb je een liedje. Voor In a Cabin kenden ze elkaar alleen oppervlakkig uit de Utrechtse muziekscene. Ik wilde heel graag in China een Patrick Watson-achtige plaat maken, maar dan met een zangeres. Waarom doen we dat niet met Neonbelle, stelde Jelte voor. Ook Pien was meteen enthousiast.”

Het is geen toeval dat uitgerekend Neonbelle de eerste In A Cabin act is die op herhaling gaat. Het eerste product is een van de best ontvangen resultaten van een Cabin-sessie. De plaat kreeg goede recensies en Neonbelle speelde ook live. Besseling werd officieel bandlid, met de geluidstafel als instrument. “Ik heb een behoorlijke rol gehad in het geluid van de eerste plaat, dus het voelde als een logische stap om mee op tour te gaan.” In China zal Neonbelle niet alleen opnemen, maar ook optreden. “Op 11 en 12 augustus wordt een deel van de opnames al gepresenteerd in het Dutch Cultural Center in Shanghai.” Daarnaast is Besseling in gesprek met Paradiso Melkweg Productiehuis om begin 2011 een muziek/theater show te produceren. Eerder werd al bekend dat Neonbelle in mei voor een tour naar Canada vertrekt.

Het nieuwe album van Neonbelle wordt ambitieuzer dan het eerste, denkt Besseling. “Toen hadden we alleen een paar toetsen, een gitaar en een miniversterkertje meegenomen. We zaten in België en hebben niets anders gedaan dan opnemen. Nu denken we al na over Chinese strijkers.” De kans is groot dat Neonbelle niet de enige act is die terugkeert bij Maarten Besseling. Ook met Odilo Girod heeft hij bijvoorbeeld regelmatig contact. De zanger gaf al aan dat hij na het uiteengaan van zijn band Coparck weer wil focussen op het project Chop Wood, dat tot stand kwam In A Cabin. “We gaan weer met elkaar werken. Of dat weer onder die titel plaats gaat vinden weet ik nog niet, maar ik zou het graag willen.”