Mojo ziet nieuw dancefestival stranden door Amstelveense ambtenarij Mojo ziet nieuw dancefestival stranden door Amstelveense ambtenarij

1 Day Out mogelijk in 2011 wel in Amsterdamse Bos

, Erik Zwennes

Mojo ziet nieuw dancefestival stranden door Amstelveense ambtenarij

1 Day Out mogelijk in 2011 wel in Amsterdamse Bos

Erik Zwennes ,

Een gepland nieuw dancefestival in het Amsterdamse bos gaat niet door. Initiatiefnemer en organisator Mojo ziet het ambitieuze plan stranden doordat er geen schot zat in de behandeling van de vergunningsaanvraag door de gemeente Amstelveen.

1 Day Out mogelijk in 2011 wel in Amsterdamse Bos

Een gepland nieuw dancefestival in het Amsterdamse bos gaat niet door. Initiatiefnemer en organisator Mojo ziet het ambitieuze plan stranden door bureaucratie en partijpolitiek bij de gemeente Amstelveen. Er zit volgens de organisator geen schot in de behandeling van de vergunningsaanvraag. Twee weken geleden zag Mojo zich genoodzaakt de organisatie van festival 1 Day Out af te blazen. “We konden niet langer wachten met het boeken van artiesten en de promotie van het festival. Zeker een nieuw festival zul je goed neer moeten zetten, dat was nu niet meer mogelijk,” aldus Mojo woordvoerder Lian van der Leeuwen.

Van der Leeuwen legt uit dat er maar geen beweging ontstond bij de gemeente na het indienen van de vergunningsaanvraag. “Wij wisten niet hoe lang dit nog zou duren en we besloten voor nu de stekker er uit te trekken.” 1 Day Out moet een dancefestival worden met veel ruimte voor typische Lowlands-dancenamen, liveacts en cross-over-bands. Het festival zou op 3 juli plaats gaan vinden. Mojo geeft aan dat het de plannen volgend jaar alsnog door wil zetten en dat het ditmaal wel hoopt op medewerking van de gemeente Amstelveen.

De gemeente Amstelveen erkent dat de gesprekken nog steeds gaande waren. Over het waarom van deze slepende procedure wil het niet in gaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12