Malle Pietje and The Bimbo's maakt stadionrock met Vjèze Fur Malle Pietje and The Bimbo's maakt stadionrock met Vjèze Fur

Punkkwartet tekent voor La Vida Vulva bij PIAS

, Ingmar Griffioen

Malle Pietje and The Bimbo's maakt stadionrock met Vjèze Fur

Punkkwartet tekent voor La Vida Vulva bij PIAS

Ingmar Griffioen ,

Echte stadionrock, zo omschrijft bassist/zangeres Kiki de nieuwe Malle Pietje and The Bimbo's. Na drie jaar "met heel veel drank en drugs" is de Amsterdamse groep terug met nieuwe giarist en tweede cd La Vida Vulva, die PIAS in augustus wil uitbrengen. Vjèze Fur van De Jeugd doet mee op de eerste single Stof In De Wind.

Punkkwartet tekent voor La Vida Vulva bij PIAS

Echte stadionrock, zo omschrijft bassist/zangeres Kiki het nieuwe album van Malle Pietje and The Bimbo's. Na een rustperiode van drie jaar "met heel veel drank en drugs" komt het Amsterdamse punkkwartet terug met nieuwe giarist en tweede cd La Vida Vulva, die PIAS in augustus wil uitbrengen. Vjèze Fur van De Jeugd doet mee op de eerste single Stof In De Wind.

Net als debuutalbum Are You Punk Or Are You Drunk wordt de opvolger volgens Kiki een onwijs goed album. "Eh ja... het wordt echt een rockklassieker, een instant klassieker met een stukje hardrock, heavy metal en punkadelic." De langspeler is volgens de steevast giechelende, zelfverklaarde bimbo al een tijdje af, maar komt pas in augustus uit. "Haha, ja dat komt omdat het handiger is om uit te brengen... of zo", weifelt Kiki.

De eerste cd verscheen in 2006 tijdens ADE, waarna drummer Pietje met zijn blonde bimbo's in januari op Noorderslag staat. Daarna werd het stil. Kiki legt uit: "Na drie jaar rust of eigenlijk niet heel veel rust, hihi, zijn we nu weer terug. Ik heb een hele zware tijd gehad met heel veel drank en drugs, maar ons nieuwe bandlid is onze redding geweest, hihi. Oeds heet ie, hij is de extra gitarist. Door hem hebben we weer veel spelplezier gekregen." Het gaat om gitarist Oeds Beydals, bekend van Gewapend Beton.

Over de invloed van Oeds op het bandgeluid is Kiki niet heel duidelijk: "Hij is een echte gitarist, dus nu maken we ook hele andere muziek." Wat voor muziek dan? "Hihi, niet echt anders, maar wel échte stadionrock." Geen punk meer dus? "Ehm ja... dat is het ook nog steeds, maar er zitten nu ook nog meestersolo's in. Binnenkort kun je het misschien vast horen op MySpace." Op de eerste single doet Freddy, Vjèze Fur, van De Jeugd mee. "Ja, omdat hij zo populair is, hihi."

Malle Pietje bracht het debuut uit op Ängst, een sublabel van Rushhour. "Ehm nee daar zitten we niet meer. Het heeft even geduurd, want er waren twee labels geïnteresseerd, waaronder PIAS. Ze hadden enige twijfels, eerst durfden ze het niet aan en nu wel. Ik denk dat het te maken heeft met dat er nu niet heel veel platen worden verkocht." Kiki heeft er naar eigen zeggen weer heel veel zin in. Waar kijkt ze het meeste naar uit? "Nou ehm... naar de afterparty's!" Die zijn er naar elke show van Malle Pietje. "Als ik niet hoef te rijden wel ja."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12