La Melodia met hoge verwachtingen naar SXSW en Kaapstad La Melodia met hoge verwachtingen naar SXSW en Kaapstad

Hiphop-duo kiest voor serie kleinere releases

, Ingmar Griffioen

La Melodia met hoge verwachtingen naar SXSW en Kaapstad

Hiphop-duo kiest voor serie kleinere releases

Ingmar Griffioen ,

Een spannende lente voor La Melodia met shows op SXSW, Cape Town Jazz in Kaapstad en het bekendste hiphopfestival van Spanje. Verder plant het hiphop-duo een hele serie releases. Eerst verschijnt 30 maart een 7" vinyl single, gevolgd door een gratis online EP.

Hiphop-duo kiest voor serie kleinere releases

Het wordt een spannende lente voor La Melodia. Het Amsterdamse hiphop-duo is uitgenodigd voor shows op SXSW, Cape Town Jazz in Kaapstad en het grootste hiphopfestival van Spanje en plant een hele serie releases. Eerst verschijnt 30 maart een 7" vinyl single op het Amerikaanse Record Breakin’ Music, gevolgd door de acht nummers tellende EP Electronic Love.

La Melodia's debuutalbum Vibing High verscheen in 2006 in Japan op Handcut Records en in de Benelux via PIAS. Ditmaal pakt de groep het anders aan. "Artiesten verdienen nog nauwelijks aan albumverkopen, dus willen we op een nieuwe manier releasen", vertelt MC Melodee, die met producer/dj I.N.T. La Melodia vormt. Gekozen is om eerst een ep gratis online aan te bieden. "Als je een heel album gratis weggeeft dan skippen mensen er even doorheen en gooien het weg. We vinden het toffer om vaker met wat kleinere releases te komen."

In de plannen van La Melodia past ook het zoeken naar een online partner voor meer exposure en een fysieke release. "We zijn zelf ook vinyl-lovers, maar de focus ligt eerst online." Ook het Japanse boek is nog niet gesloten. "We hebben nog steeds contact met Japan. Het label Handcut is bezig een nieuwe tour op te zetten en is ook erg geïnteresseerd om de ep uit te brengen. Of we dat via Handcut doen is onzeker, ze zijn best wel commercieel en dat ligt ons niet zo."

Op SXSW staat La Melodia niet op een Hollandse avond. "Nee niet in een zaaltje waar niemand op afkomt tussen allemaal rockacts. We staan 18 maart rond middernacht op een internationale hiphopavond in Club 115. We zijn uitgenodigd door de programmeur nadat hij ons in oktober zag optreden op de CMJ Music Conference in New York. Ik kreeg een persoonlijk mailtje met 'I woud love to have you guys on SXSW'." Melodee verwacht er veel van: "We hebben allemaal meetings opgezet met agents en labels om te kijken of we de plaat daar ook kunnen uitbrengen."

Ze kijkt ook uit naar het optreden in Zuid Afrika, waar La Melodia op Cape Town Jazz met band optreedt. "Dit schijnt de Afrikaanse North Sea Jazz te zijn, het is in ieder geval het grootste jazzfestival van Afrika. Ik was laatst voor een ander project in Kaapstad, een hele mooie stad, en het was verbazingwekkend hoe goed alles geregeld is. Dus ik heb er hoge verwachtingen van."

La Melodia staat 18 maart op SXSW en houdt voor 3VOOR12 een dagboek bij van hun week in Texas. 4 april speelt de groep tijdens het Cape Town International Jazz Festival en 15 mei op het Cultura Urbana Festival in Madrid.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12