Jan Heijne (77) weg en weer terug bij De Kift Jan Heijne (77) weg en weer terug bij De Kift

De grootvader van De Kift wilde ‘meer aandacht aan zijn gezin besteden’

, Atze de Vrieze

Jan Heijne (77) weg en weer terug bij De Kift

De grootvader van De Kift wilde ‘meer aandacht aan zijn gezin besteden’

Atze de Vrieze ,

Paniek onder aanhangers van De Kift. Jan Heijne maakte vrijdag op het weblog van de band bekend de band te gaan verlaten. Vader Heijne, 77 jaar oud, zei meer aandacht aan zijn gezin te willen besteden. "Met de drukte van de aanstaande optredens op Oerol, en de nieuwe plaat, zou hij zijn kinderen en vrouw te weinig zien. Dat is het hem niet waard."

De grootvader van De Kift wilde ‘meer aandacht aan zijn gezin besteden’

Paniek onder aanhangers van De Kift. Jan Heijne maakte vrijdag op het weblog van de band bekend de band te gaan verlaten. Vader Heijne, 77 jaar oud, zei meer aandacht aan zijn gezin te willen besteden. “Met de drukte van de aanstaande optredens op Oerol, en de nieuwe plaat, zou hij zijn kinderen en vrouw te weinig zien. Dat is het hem niet waard. Jan speelt aanstaande zondag nog mee in Deventer. Daarna gaat De Kift op zoek naar een opvolger.” Goede lezers weten beter: de zoons van Heijne spelen immers in De Kift, zijn vrouw An verkoopt de merchandise van de band. “Het was natuurlijk een grap tijdens de borrel vrijdag”, zegt Heijne. “Ingegeven door Wouter Bos en Camiel Eurlings.”

Heijne mag de pensioengerechtigde leeftijd dan allang bereikt hebben (of dat nu 65 of 67 is), hij gaat nog elke show mee met de band. “Ik vind het hartstikke gezellig met de jongens”, zegt hij. “Ferry houdt bij het schrijven van de arrangementen wel rekening met me. Niet te lang en niet te hoog. Daarnaast ben ik niet de enige trompettist van de band. Han Hulscher is erg goed en een stuk jonger.” Zondag in Deventer was Heijne er niet bij. “De koppeling van mijn auto was stuk, dus ze moesten me op komen halen. We deden een project in Deventer met kinderen, waarvoor we om kwart voor zeven al weg moesten. Ik was wat draaierig. Een paar jaar geleden heb ik een aandoening gehad aan mijn evenwichtsorgaan. Dat word je bang van.”

Dat Bos en Eurlings kiezen voor hun gezin kan Heijne zich met een beetje goede wil best voorstellen, al twijfelt hij wel aan de motieven. “Eurlings heeft net zijn rekeningrijden zien stranden. Ach, je kunt het nooit bewijzen.” De Kift gaat intussen gewoon door. De komende maanden staat een aantal reguliere shows op het programma, in juni een week Oerol. Jan Heijne speelt daar de rol van God. “Het stelt niet zo veel voor”, zegt hij. “Al is het natuurlijk wel een hele verantwoordelijkheid om op de stoel van God te gaan zitten. Ik hoef gelukkig weinig te zeggen. Dat heb ik nu net nodig.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12