Extrema Outdoor ook in Noorwegen Extrema Outdoor ook in Noorwegen

Marcel Mingers: “Er zijn daar nul komma nul outdoor dance evenementen”

, Atze de Vrieze

Extrema Outdoor ook in Noorwegen

Marcel Mingers: “Er zijn daar nul komma nul outdoor dance evenementen”

Atze de Vrieze ,

Extrema Outdoor krijgt gezinsuitbreiding. Het festival zal 25 juni ook een editie krijgen in Sandvika, nabij Oslo. “Op ADE heb ik een Noors meisje ontmoet, dat me uitnodigde daar heen te komen. Drie maanden later was ze zwanger en nu woon ik een deel van het jaar in Noorwegen, een deel in Nederland en brengen we een paar maanden door op Ibiza.”

Marcel Mingers: “Er zijn daar nul komma nul outdoor dance evenementen”

Extrema Outdoor krijgt gezinsuitbreiding. Het festival heeft als thuisbasis Best bij Eindhoven, maar zal 25 juni ook een editie krijgen in Sandvika, nabij Oslo. Daar zal de organisatie acht podia vullen. Namen zijn nog niet bekend, maar de organisatie belooft ‘de zwaargewichten uit de house- club- minimal- en techhousewereld’ mee te nemen. Het plan komt vooral voort uit de persoonlijke ontwikkeling van Extrema-baas Marcel Mingers. “Op ADE heb ik een Noors meisje ontmoet, dat me uitnodigde daar heen te komen. Drie maanden later was ze zwanger en nu woon ik een deel van het jaar in Noorwegen, een deel in Nederland en brengen we een paar maanden door op Ibiza. Living the European life.”

Mingers merkte dat de Noren wel houden van elektronische muziek, maar dat een groot outdoor dance event ontbreekt. “Er is nul komma nul. De laatste maanden ben ik op onderzoek uitgeweest wat mensen leuk vinden. Funky techhouse en indiehouse zijn hier groot, en acts als Booka Shade en Tiga doen het goed. Op de wat meer stevige techno komt een soort hardstylepubliek af, wat wij niet zo bij Extrema vinden passen. Het festival richt zich net als de Nederlandse Extrema op de vrolijke kant van de dance.”

Extrema mikt het eerste jaar op tussen de 5.000 en 10.000 bezoekers, die hij kwijt kan op een naar eigen zeggen bijzonder terrein. “In het eiland Kalvøya is een prachtige locatie gevonden waar Extrema Outdoor Oslo zal plaatsvinden. Met water aan weerszijden en veel gras, een beetje bebossing en strandjes lijkt de locatie waar mogelijk nog mooier dan haar Nederlandse variant Aquabest bij Eindhoven, waar Extrema Outdoor dit jaar haar vijftienjarige jubileum viert.”

Dat klinkt ook als een ideaal vakantietripje voor de trouwe aanhang in Nederland. “Daar hadden we in eerste instantie geen rekening mee gehouden, maar er blijkt best veel vraag vanuit Nederland. We hebben dan ook besloten een speciaal combinatiepakket aan te bieden, inclusief hotel, vlucht en afterparty. Ik verwacht dat zo’n 500 tot 1000 Nederlandse bezoekers een weekendje Oslo gaan doen.” Als het Noorse festival een succes wordt, wil Mingers ook in andere landen evenementen organiseren. “Maar we gaan niet zoals Sensation super professioneel in allerlei landen ons concept uitklappen. Dezelfde liefde die we er thuis in steken, moet er ook in het buitenland in zitten.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12