Boemklatsch gaat voor spontane ontbranding in Paradiso Boemklatsch gaat voor spontane ontbranding in Paradiso

Debuut-cd met vocals Princess Superstar, Eli ‘Paperboy’ Reed en De Jeugd

, Ingmar Griffioen

Boemklatsch gaat voor spontane ontbranding in Paradiso

Debuut-cd met vocals Princess Superstar, Eli ‘Paperboy’ Reed en De Jeugd

Ingmar Griffioen ,

Het eerste artiestenalbum van Boemklatsch liep een maandje vertraging op, maar dan heb je ook wat: twaalf tracks met vocals van onder meer Princess Superstar, Eli ‘Paperboy’ Reed en De Jeugd. Boemklatsch presenteert Spontaneous Combustion op 16 april in Paradiso en wil op de Europese zomerfestivals knallen.

Debuut-cd met vocals Princess Superstar, Eli ‘Paperboy’ Reed en De Jeugd

Het eerste artiestenalbum van Boemklatsch liep een maandje vertraging op, maar dan heb je ook wat: twaalf tracks met vocals van onder meer Princess Superstar, Eli ‘Paperboy’ Reed en De Jeugd van Tegenwoordig. Boemklatsch presenteert Spontaneous Combustion op 16 april in Paradiso en wil op de Europese zomerfestivals knallen.

Het was de bedoeling de debuut-cd te presenteren op 5 Days Off, op de eigen Boemklatsch-avond in Paradiso. "Het heeft net wat langer geduurd, dus hebben we daar de kick-off van de tour gedaan en presenteren we de cd als we met Birdy Nam Nam in Paradiso staan", vertelt Dj Illvester (Cas Boland). Bezoekers kregen op 5 Days Off wel een voorproefje van de eerste single One More Day - feat. Mike Lord. Spontaneous Combustion komt uit op Bmkltsch Rcrds met een extra bonus-cd vol remixen en exclusives. "De eerste oplage is een sjiekere uitgave, een mix van alles wat we op Bmkltsch Rcrds uitbrachten en wat er nog gaat komen."

Op de twee eerdere mix-cd's en in de dj-sets toont Boemklatsch een scherpe neus voor wat nieuw en heet is in de clubs. Voor het album hebben producers $jammie the Money en Mike Mago, mc Atactic en dj Illvester drie maanden lang ideeën rondgemaild. Illvester belooft een electro-gebaseerd, breed album. "Met dubstep, maar ook een funky track en iets dat meer in de indiehoek zit."

Ook voor de vocale bijdragen zat de groep vol suggesties. "Er was een hele lange lijst van alles wat we leuk vonden. Uiteindelijk zijn alleen een paar namen als Zack de la Rocha en Doom afgeketst." De naam van Princess Superstar viel al snel. "Die heeft vroeger hele leuke hiphop-dingen gedaan met Kool Keith en had natuurlijk die dance-hit met Larry Tee. De plaat is wel in balans met een echt soul-nummer met Eli 'Paperboy' Reed, met de onbekende Amerikaanse rapper Charles Hamilton, een Nederlandse track met De Jeugd en een indiesong met Stars & Sons zanger Mike Lord."

Boemklatsch was al jaren actief als dj- en feestcollectief toen ze vorig jaar besloten zich als artiest neer te zetten. Dat sloeg aan, zo stond de groep voor de derde keer op rij op Lowlands. Illvester: "Ik denk dat dat wel een voordeel is geweest, dat het ons uniek maakt in de dancescene en dat het daarom afgelopen jaar redelijk hard is gegaan. Ik verwacht dat we met dit album nieuwe grote stappen gaan zetten."

Het afgelopen seizoen heeft Boemklatsch zich aardig in de kijker gespeeld, reden waarom Maurice Spijker van Mojo nu de boekingen verzorgt. "De interesse kwam van Mojo. Wij voelen ons erg vereerd om in hun stal te komen, vooral omdat ze niet zoveel Nederlandse acts doen." Boemklatsch wil dit jaar nog meer festivals en vooral ook het buitenland aandoen. Er zijn al twee Belgische zomerfestivals bevestigd en ook voor Duitsland zijn de verwachtingen hoog. Spontaneous Combustion betekent zoveel als 'spontane ontbranding'. De titel zegt volgens Illvester alles over het album. "Het staat symbool voor hoe wij een feest zien: helemaal losgaan."

Spontaneous Combustion verschijnt op 17 april, Record Store Day, op Bmkltsch Rcrds. Boemklatsch presenteert de cd vrijdag 16 april in Paradiso met Birdy Nam Nam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12