Verbouwing Urban Culture Podium opnieuw uitgesteld Verbouwing Urban Culture Podium opnieuw uitgesteld

Toekomst poppodium eerst opnieuw besproken door raad

, Fiona Fortuin

Verbouwing Urban Culture Podium opnieuw uitgesteld

Toekomst poppodium eerst opnieuw besproken door raad

Fiona Fortuin ,

Opnieuw is de verbouwing van De Nieuwe Oogst (voorheen Urban Culture Podium) in de Rotterdamse maassilo uitgesteld. De nieuwe wethouder Laan van Cultuur en Participatie wil eerst dat het bestaan van het podium opnieuw aan de raad wordt voorgelegd.

Toekomst poppodium eerst opnieuw besproken door raad

Opnieuw is de verbouwing van De Nieuwe Oogst (voorheen Urban Culture Podium) in de Rotterdamse maassilo uitgesteld. De nieuwe wethouder Laan van Cultuur en Participatie wil eerst dat het bestaan van het podium opnieuw aan de raad wordt voorgelegd, zo vertelt DNO directeur Sam Maipauw. Dit zal gebeuren op 15 september, wanneer het college terug is van reces. 

Vorige week woensdag heeft Maipauw hierover een gesprek met Laan gevoerd. Hij zegt niet blij te zijn met haar besluit tot uitstel, maar vindt het wel begrijpelijk. “Consistent in besluitvorming is de gemeente zeer zeker niet. Maar er heeft al eerder een kop moeten rollen vanwege de komst van het podium (Orhan Kaya in 2008, red). Ik snap dat de wethouder eerst de nieuwe raad opnieuw een oordeel geeft, zodat ze verzekerd is van politieke dekking.”

Eind 2006 presenteerde voormalig wethouder Orhan Kaya het plan voor een urban podium. Twee jaar later kwam het tot een akkoord, maar sindsdien is de start en de verbouwing al meerdere malen tegengehouden. Opnieuw uitstel van de verbouwing die twee maanden in beslag zal nemen, betekent dat de organisatie het programma moet opschorten. Dit zal echter geen gevolgen hebben voor het Rotterdam Beats festival dat in samenwerking met Buma Cultuur in november wordt georganiseerd, zegt Maipauw.


Laan is de nieuwe wethouder van Cultuur en Participatie. Vlak na haar aanstelling in juni dit jaar liet zij weten geen financiële steun aan WATT te zullen verlenen, waarna dit poppodium kort daarna faillissement aanvroeg. Toch is Maipauw niet bang dat zijn podium eenzelfde lot staat te wachten. “Het gaat hier niet om een exploitatietekort zoals bij WATT het geval was. Daarbij is tot 2012 subsidie toegezegd. Tot nu toe heeft de wethouder zich positief uitgelaten over ons. Ik voel dan ook niet dat het voortbestaan van DNO in gevaar is.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12