Producer SirOJ brengt Top Notch en Noah’s Ark bij elkaar Producer SirOJ brengt Top Notch en Noah’s Ark bij elkaar

Album met Jiggy Djé, Dio, Winne, Zwart Licht uit bij beide labels

, Erik Zwennes

Producer SirOJ brengt Top Notch en Noah’s Ark bij elkaar

Album met Jiggy Djé, Dio, Winne, Zwart Licht uit bij beide labels

Erik Zwennes ,

Op 27 augustus komt het debuutalbum Goed Ontmoet van producer SirOJ uit bij Top Notch én Noah’s Ark. De 22-jarige beatvirtuoos brengt de twee toonaangevende hiphoplabels van het moment bij elkaar voor een release met onder meer Jiggy Djé, Dio, Winne en Zwart Licht.

Album met Jiggy Djé, Dio, Winne, Zwart Licht uit bij beide labels

Op 27 augustus komt het debuutalbum van producer SirOJ uit bij Top Notch én Noah’s Ark. De 22-jarige beatvirtuoos brengt de twee toonaangevende hiphoplabels van het moment bij elkaar voor een release met onder meer Jiggy Djé, Dio, Winne en Zwart Licht. De producer stond eerder met de instrumentale track Insomnia op de derde Hollandse Nieuwe compilatie.

De aankondiging van het nieuws werd ingeleid door twee dagen van onduidelijkheid. Dit ontstond doordat beide labels woensdag 14 juli een persbericht stuurden van vergelijkbare strekking, zónder de samenwerking te vermelden. Het bleek een grap van de Nederlandse Suge Knight en zijn eeuwige ´rivaal´ Puff Daddy (de namen Kees de Koning en Jiggy Djé willekeurig in te vullen) die voor de gelegenheid samen op de foto gingen.

Het idee van de creatieve labelconstructie komt van SirOJ zelf. “Ik werk al jaren met artiesten van beide labels en affilieer me bewust niet met één partij. Het is raar als Noah’s Ark mijn plaat zou promoten voor de publishing inkomsten van Top Notch artiesten en vice versa. Ik stelde mijn plan voor en beide partijen waren eigenlijk direct enthousiast. We gaan nu een speciaal contract opstellen. Het idee van de persberichten kwam van hen.”

De uit Assen afkomstige Joris Titawano, zoals OJ is geboren, liep al lang rond met het idee voor een producersalbum. “Toen ik klaar was met de producties voor Jiggy’s laatste album De Ark de Triomf, ben ik mensen gaan benaderen. Die hebben afgelopen zomer teksten geschreven en in het najaar van 2009 heb ik de eerste tracks opgenomen. Begin dit jaar heb ik het weer opgepakt en nu ligt er de plaat Goed Ontmoet.” Voor de plaat werkt OJ samen met diverse mc’s. Artiesten waar hij eerder intensief mee samenwerkte en die hij nu voor een wederdienst kon vragen. “Het is een divers album geworden dat losjes rond het thema (Wie goed doet, red.) Goed Ontmoet beweegt.”

SirOJ's eigen stem is regelmatig op de plaat te horen, hij heeft een aantal refreinen geschreven en gezongen. Deze uitstapjes naar zingen op eigen producties zijn vorig jaar per toeval ontstaan na het maken van de track Superster met Jiggy Djé. "Het refrein heb ik toen als indicatie ingezongen voor een eventuele zanger, uiteindelijk vond Jiggy die proefzang juist erg tof en is het blijven staan.” Naast deze zang laat SirOJ zijn stem op het album vooral horen middels de producties zelf. Er staan bewust geen instrumentale tracks op de plaat.

Binnenkort verschijnt de eerste single van het album. De producer heeft de intentie om met Goed Ontmoet te gaan toeren. “Je kunt tegenwoordig eigenlijk geen plaat meer uitbrengen zonder er een live-element aan te koppelen. Er is nog niets zeker, maar we zijn wel bezig met een tour. Ik zie een soort cross-over show voor me. Met mij als producer met creatieve muziek, af en toe voorzien van een rapper. Het moet wel een experimenteel karakter krijgen.” SirOJ benadrukt dat het album geen punt achter zijn Nederlandse hiphopproducties betekent. “Ik blijf me richten op Nederland, maar kan me wel voorstellen dat ik iets meer muzikale samenwerkingen op ga zoeken. Wat dat precies betekent ga ik zelf ook uitvinden.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12