Free Record Shop waagt zich weer aan muziekdownloads Free Record Shop waagt zich weer aan muziekdownloads

Binnenkort ook films on demand

, Atze de Vrieze

Free Record Shop waagt zich weer aan muziekdownloads

Binnenkort ook films on demand

Atze de Vrieze ,

Free Record Shop gaat een nieuwe poging wagen op de muziekdownloadmarkt. Een eerdere poging bleek niet rendabel te zijn, maar volgens commercieel manager online Jeroen Vink is Free Record Shop het aan zijn stand verplicht om downloads aan te bieden. “Wij vinden onszelf een totaal entertainmentaanbieder, downloads horen daar simpelweg bij."

Binnenkort ook films on demand

Free Record Shop gaat een nieuwe poging wagen op de muziekdownloadmarkt. Vanaf vandaag verkoopt de entertainmentgigant weer muziek op website frs.nl. Een eerdere poging bleek niet rendabel te zijn, maar volgens commercieel manager online Jeroen Vink is Free Record Shop het aan zijn stand verplicht om downloads aan te bieden. “Wij vinden onszelf een totaal entertainmentaanbieder, downloads horen daar simpelweg bij. Het grote verschil met de vorige poging is dat we nu geen eigen platform ontwikkelen en onderhouden. Daarvoor zijn we in zee gegaan met een partner, Target Media, 50% eigendom van Universal Media.”

Target Media verzorgt niet alleen het platform, het onderhoudt ook de contacten met labels. Free Record Shop integreert de tool in zijn eigen huisstijl en incasseert een percentage van de verkoopprijs. Het platform biedt momenteel ruim ruim 2 miljoen tracks aan. Volgens Free Record Shop een flink aantal, maar het is wel minder dan bijvoorbeeld iTunes of Spotify. Toch denkt Free Record Shop dat er markt is voor hun downloadplatform. “Sommige mensen denken dat heel de wereld iTunes gebruikt. Wij denken dat dat niet zo is. We richten ons op de massa, mensen die graag willen betalen voor downloads en vaak niet eens weten hoe illegaal downloaden moet.”

Die klant zal 1,30 euro moeten betalen voor een track, die dan wel DRM-vrij is. De klant moet daarvoor een speciaal 0900-nummer bellen, en krijgt vervolgens een downloadlink. Een eenvoudig systeem, verzekert Vink, al is het wel duur in vergelijking met concurrenten. Bij iTunes kost de gemiddelde track 0,99 cent. Wie niet wil bellen kan ook op andere manieren betalen, maar dat is nog duurder. Betalen met iDeal kost 2,20 euro en per sms zelfs 3 euro. Drie weken geleden bood Free Record Shop al de mogelijkheid games te downloaden. Free Record Shop richt zich met name op singles, maar klanten kunnen ook hele albums bestellen. “Binnenkort zullen we ook de mogelijkheid bieden om films te downloaden en komen we met video on demand.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12