El Pino maakt speciale Vlieland-ep voor Great Wide Open El Pino maakt speciale Vlieland-ep voor Great Wide Open

"We hebben een koor van badgasten en hun kinderen"

, Atze de Vrieze

El Pino maakt speciale Vlieland-ep voor Great Wide Open

"We hebben een koor van badgasten en hun kinderen"

Atze de Vrieze ,

El Pino is artist in residence op festival Into The Great Wide Open. De band zal niet alleen een gewoon optreden geven op de vrijdag, maar ook op zondag in de Vlielandse kerk spelen met een koor. Het festival is pas in de eerste week van september, maar David Pino is nu al op Vlieland. "We hebben zojuist de laatste paukenslagen opgenomen van een speciale ep voor Great Wide Open."

"We hebben een koor van badgasten en hun kinderen"

Vorig jaar misten El Pino & the Volunteers de boot omdat hun album nog niet af was, maar dit jaar is de band all over The Great Wide Open. El Pino is artist in residence op het Vlielandse festival. De band zal niet alleen een gewoon optreden geven op de vrijdag, maar ook op zondag in de Vlielandse kerk spelen met een koor. Het festival is pas in de eerste week van september, maar David Pino is nu al op Vlieland. "We hebben zojuist de laatste paukenslagen opgenomen van een speciale EP voor Great Wide Open", vertelt hij. "De afgelopen week hebben we dag en nacht opgenomen in de aula van de plaatselijke VMBO-school. De EP gaat Isle Of You heten, wat zich dan weer uit laat spreken als I Love You."

David Pino moest het vorig jaar dus doen met de enthousiaste verhalen van anderen, maar inmiddels heeft hij zelf het Vlieland-virus aardig te pakken. Afgelopen zaterdag speelde de band nog in de Bolder, het zaaltje van camping Stortemelk, waar ook Great Wide Open plaatsvindt. Sinds het festival is Vlieland een creatief bolwerk geworden, zeker voor acts van het Excelsior-label. Lola Kite werkte er al aan zijn album, labelbaas Ferry Roseboom heeft zijn tent er permanent op staan. "Waddeneilanden zijn sowieso te gek", zegt Pino. "Oerol vinden we ook erg leuk. Op Vlieland spelen nu veel goede bands, de sfeer is er heel goed."

De komende dagen werkt Pino met anderen aan het artwork. "We gaan zestig letters maken uit pallethout, en daarmee op verschillende plekken teksten maken en fotograferen. Verder moeten we nog repeteren met het koor, dat samengesteld wordt door Geert van Tijn." De Isle Of You EP moet op het festival voor het eerst verkrijgbaar zijn. Op de EP staan een aantal nieuwe nummers, maar ook een nieuwe versie van het bestaande nummer Dust And Doubts. "Dat werd op het album ingezongen door tien vrienden, voor de nieuwe versie gebruikten een koor van badgasten en hun kinderen. Het is een vrolijke, uitbundige versie geworden."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12