Na jaren duidelijkheid uitbreiding poppodium Amersfoort Na jaren duidelijkheid uitbreiding poppodium Amersfoort

De Kelder naar totale capaciteit van 725 man

, Erik Zwennes

Na jaren duidelijkheid uitbreiding poppodium Amersfoort

De Kelder naar totale capaciteit van 725 man

Erik Zwennes ,

Na jaren van gesteggel en onduidelijkheid is er eindelijk concreet zicht op een nieuw pand voor poppodium De Kelder in Amersfoort. In augustus van dit jaar moet de eerste paal de grond in. De oplevering zal dan in oktober 2012 plaats vinden.

De Kelder naar totale capaciteit van 725 man

Na jaren van gesteggel en onduidelijkheid is er eindelijk concreet zicht op een nieuw pand voor poppodium De Kelder in Amersfoort. Sinds de verhuizing uit de oorspronkelijke kelder zit het in een tijdelijk pand met een capaciteit van 350 man. Na de verhuizing bestaat De Kelder uit een popzaal voor 550 personen en een kleine zaal annex muziekcafé voor 175 man.

De projectontwikkelaar van het nieuwe Eemkwartier heeft tot eind januari de tijd gekregen de laatste eindjes van de interne financiering aan elkaar te knopen. Volgens directeur Harold Oddens van De Kelder is de uitbreiding voor 90% rond. In augustus van dit jaar moet de eerste paal de grond in. De oplevering zal dan in oktober 2012 plaats vinden.

Na de verhuizing in 2012 is De Kelder in aan aantal jaar van nog geen 200 man gegroeid naar een totale capaciteit van 725. Toch ziet Oddens dit niet als een te grote stap. “Amersfoort heeft een gezond popklimaat. Zonder de tussenstap van het huidige pand, was het een grote stap geweest. Maar we hebben al aangetoond dat we nieuwe doelgroepen aan kunnen boren.” De directeur wijst onder meer op de doelgroep 40 - 45+ die dankzij een jazz, blues en americana-programmering de weg heeft gevonden naar De Kelder. Tevens starten in het nieuwe studiejaar enkele nieuwe studies van de Hogeschool van Utrecht in de nieuw te openen dependance in Amersfoort.

Met de groei van De Kelder zal ook de organisatie en het budget mee moeten groeien. Over de organisatie maakt Oddens zich niet druk, over subsidie zeker wel. “Het is geen goede tijd voor overheidssteun, overigens ook niet voor geld uit de markt. Het is nog niet duidelijk hoe we de groei moeten financieren.” Wel wijst Oddens op de bereidheid bij en toezeggingen door de gemeente Amersfoort. “De gemeente ziet het belang van dit poppodium en de uitbreiding. Tegelijkertijd heeft het in korte tijd twee flinke bezuinigingen door moeten voeren. Bij de eerste ronde is De Kelder als een van de weinige partijen gespaard gebleven. Maar voor de toekomst zijn nog geen zekerheden.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12