Pien Feith begonnen met albumopnames

Ook Neonbelle werkt aan nieuwe nummers

Fiona Fortuin ,

Pien Feith is begonnen aan de opnames van haar langverwachte debuutalbum. Samen met haar band wordt het album opgenomen met Remko Schouten van IJland Studio's. "De muziek heeft wel raakvlakken met Neonbelle. We zijn een stuk elektronischer geworden en meer drums georiënteerd."

Ook Neonbelle werkt aan nieuwe nummers

Pien Feith is begonnen aan de opnames van haar langverwachte debuutalbum. In 2007 bracht ze de EP The Wilderness Sound uit. Sindsdien heeft de zangeres nog wel van zich laten horen, maar dat gebeurde voornamelijk via haar zijprojecten The Very Sexuals en Neonbelle.

In drie jaar tijd is de muziek van Feith flink veranderd. De oorspronkelijke drummer en bassist zijn weg. Pim Verlaek, ex- De Nieuwe Vrolijkheid, is achter de drums gaan zitten. De formatie gaat verder zonder bassist. Ook muzikaal hebben er verschuivingen plaatsgevonden. Op het nieuwe album van de voormalige singer-songwriter komt nauwelijks een gitaar aan te pas. “De muziek heeft wel raakvlakken met Neonbelle. We zijn een stuk elektronischer geworden en meer drums georiënteerd. Pim is een creatieve drummer. Zijn stijl heeft veel invloed gehad op ons geluid.”
 
De plaat wordt opgenomen samen met Remko Schouten van IJland Studio’s. “Lange tijd hebben we getwijfeld of we wel de studio in wilden gaan. Veel nummers hebben we met de laptop geschreven, we dachten eraan om ook zelf alles te mixen. Toch is besloten om met Remco te werken. Door live op te nemen wordt je muziek toch warmer.”Omdat Schouten meerdere keren voor een lange periode op tour is met Pavement als geluidsman kan niet alles in één keer op tape worden gezet. Volgens Feith zelf is dat geen probleem. “Het is ook goed om wat je hebt opgenomen even naast je neer te leggen. Dat je je kunt bezinnen en kunt nadenken hoe het de volgende keer misschien wel anders kan.”

De eerste sessie heeft de band achter de rug. Deze maand zijn er vijf nummers opgenomen. In april staat de volgende sessie gepland. In juni hoopt ze haar album uit te brengen. “Het hangt van het schema van Remko af, of we dat gaan halen. Zelf ben ik de komende tijd ook erg druk met mijn werk, dus het wordt wel krap.” Wordt juni niet gehaald, dan wordt de release over de zomer heen getild. Waar het album uitkomt, is nog niet bekend.

Overigens is haar zijproject Neonbelle met toetsenist Jelte Heringa nog niet begraven. In mei gaat het duo met In A Cabin With voor een tour naar Canada. “Maarten (Besseling, organisator In A Cabin With) wilde graag dat wij mee gingen op tour. We waren een van de eerste die meededen aan het project. Tegenwoordig worden de albums op verre plekken opgenomen, maar wij zaten nog echt letterlijk in een hutje op de Belgische hei. Daar is niets mis mee, het was superleuk om te doen. Maar Maarten wilde ons toch ook graag een keer mee naar het buitenland nemen.” Speciaal voor de tour komen Feith en Heringa eind deze maand bij elkaar. “We gaan nieuwe nummers schrijven die we in Canada willen spelen. De drummer van Moss, Finn Kruyning, gaat met ons mee. In Canada zullen we dus een trio zijn."