Hiphopfestival Raw Rhythm stopt na één editie

Sponsor G-Star stapt uit festival, organisatie hoopt op doorstart in 2011

Erik Zwennes ,

Na één editie is het hiphopgeoriënteerde meerdaagse festival Raw Rhythm al overleden. Hoofdsponsor G-Star is uit het festival gestapt. Organisator Pandaddy is met Mojo in overleg over een doorstart in 2011.

Sponsor G-Star stapt uit festival, organisatie hoopt op doorstart in 2011

Na één editie is het hiphopgeoriënteerde meerdaagse festival Raw Rhythm al overleden. Hoofdsponsor G-Star is uit het festival gestapt. Organisator Pandaddy is met Mojo in overleg over een doorstart in 2011. Op Raw Rhythm 2009 stonden onder meer Dizzee Rascal, Lamb, Zwart Licht, Ryan Leslie en De Jeugd van Tegenwoordig. Het festival vond overdag en in de avond plaats in het Amsterdamse Westerpark. 

Na zeven jaar afwezigheid was Raw Rhythm een doorstart van het destijds succesvolle Drum Rhythm Festival. Eric Holman van Pandaddy legt uit dat het festival voor G-Star een experiment was in publieksmarketing. "Natuurlijk kan de economische situatie meespelen, maar wat ik begreep is dat G-Star weer iets anders gaat proberen."

Mojo benaderde de organisator na de eerste editie van Raw Rhythm. De evenementorganisatie prijst het festival als het brutale broertje van North Sea Jazz. Volgens Holman was Raw Rhythm vorig jaar een geslaagd festival met een goede vibe, een mooi publiek en een bijzonder concept. “Ik zie een grote kans dat er in 2011 gewoon weer een editie in het Westerpark plaats vindt.”