Wallis Bird, een wildebras van een singer-songwriter Wallis Bird, een wildebras van een singer-songwriter

Lekker dynamisch natuurtalentje

, Tekst en foto Charlie Crooijmans

Wallis Bird, een wildebras van een singer-songwriter

Lekker dynamisch natuurtalentje

Tekst en foto Charlie Crooijmans ,

Singer-songwriter uit Dublin geeft een wilde show met niet zulke hele wilde poprockliedjes.

Lekker dynamisch natuurtalentje

Singer-songwriter uit Dublin geeft een wilde show met niet zulke hele wilde poprockliedjes.

CONCERT
Wallis Bird, Lowlands Lima, zondag 22 augustus 2010

MUZIEK
Wallis Bird kondigt haar eigen liedjes aan met: deze is echt amazing. Maar echt amazing is haar performance. De wildebras bespeelt haar gitaar alsof het een extra lichaamsdeel is. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Het publiek moet lachen als een van de gitaren nog niet ingeplugd is en iedereen ondersteunt haar met zang als ze nog moet stemmen. Het wisselen van de snaren doet Rhodespianist Aidan heel behendig. Om tijd te winnen geeft Christian Vinne een human beatbox-drumsolo en Bird drumt gezellig mee. De liedjes variëren van ballades tot funky rock. Ze worden daarbij opgesierd met instrumentjes als de bazooka, melodica, regenbuis en de fluwelen samenzang van Bird, Aidan en Aoife. De stem van Bird gaat alle kanten op en kan zowel rauw als meisjesachtig poppy klinken.

PLUS
Geweldig hoe ze zo chaotisch en wild overkomt maar toch alles in de hand heeft. Met kleine indicaties geeft ze aan hoe en wanneer het publiek mee kan doen.

MIN
Ondanks haar wilde spel, ze breekt snaren bij de vleet, klinken de liedjes een beetje belegen. Ze doen op een een of andere manier aan christelijke rockliedjes denken, een beetje te opgewekt en aardig.

CONCLUSIE
Een lekker dynamisch optreden. Het natuurtalentje Bird heeft ook een fijne stem. Als ze aan het eind een van haar gitaren zou slopen zou niemand daar raar van opkijken. Veelbelovend.

CIJFER:
7

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12