The Drums maken goud van oud The Drums maken goud van oud

Morrissey zou zien dat het goed was

, door Robert Lagendijk, foto's Tim van Veen

The Drums maken goud van oud

Morrissey zou zien dat het goed was

door Robert Lagendijk, foto's Tim van Veen ,

De muziek van The Drums ruikt naar de straten van Manchester en Liverpool, net nadat er een flinke bui is gevallen. Het ademt de sfeer van een een tegenvallende jeugd waar elke dag aanvoelt als een zondag.

Morrissey zou zien dat het goed was

De muziek van The Drums ruikt naar de straten van Manchester en Liverpool, net nadat er een flinke bui is gevallen. Het ademt de sfeer van een een tegenvallende jeugd waar elke dag aanvoelt als een zondag. Een liefdeloos bestaan waar misschien de muziek op de radio je zou kunnen opbeuren, maar die verdomde dj draait alleen maar muziek die helemaal niet op jouw leven slaat. Morrissey zou vandaag de duimen omhoog klappen voor de Amerikaanse Drums, want na drie liedjes valt er een miezerig regentje op de kurkdroge Lowlandsweide.

CONCERT
The Drums, Lowlands India, zondag 22 augustus 2010
 
MUZIEK
The Drums debuteerde dit jaar op volle lente met het album TheDrums. De band uit Brooklyn heeft weinig op met haar vele buurtgenoten. The Drums tappen namelijk uit een ander vaatje. Dat niet alleen, het lijkt er op dat ze rechtstreeks in de oerbron zijn ingeplugd: dezelfde waar ooit New Order, Echo & The Bunnymen en The Smiths hun mosterd haalden. Sterker, de vier hebben ook de bijbehorende kapper, kledingwinkel en brillenzaak gevonden. Sterker nog, zanger Jonathan Pierce lijkt een Britse logopedist in de arm te hebben genomen.

PLUS
Lekker gitaar-zang-bas-drums-bandje! En met die nummers is ook helemaal niets mis. Strak gespeeld, leuke vondsten en Pierce is een entertainer in de dop die er precies drie kwartier voor nodig heeft om het publiek om de vinger te winden.

MIN
Waar liggen de grenzen tussen ‘beïnvloed zijn’, ‘lenen’, ‘plagiaat’ en ‘pure diefstal’? Strikt genomen is The Drums een honderd procent retroband: een tribute-act. Jonathan Pierce zingt als Brett Anderson van Suede, gitarist Jacob Graham heeft te goed naar Johhny Marr van The Smiths geluisterd en de ritmesectie had die van The Bunnymen kunnen zijn. Een beetje van mijzelf en een beetje van Maggi. Maar dit is wel heel veel Maggi.

CONCLUSIE
Toch een leuke band die een lekkere set muziek speelt. Prima uit te houden! Een aangename kennismaking voor de meeste toehoorders.

CIJFER:
7,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12