The Black Atlantic neemt vijftig fans mee naar Popkomm The Black Atlantic neemt vijftig fans mee naar Popkomm

Eén ticket voor busreis, Berlijns showcasefestival en camping

, Ingmar Griffioen

The Black Atlantic neemt vijftig fans mee naar Popkomm

Eén ticket voor busreis, Berlijns showcasefestival en camping

Ingmar Griffioen ,

Mooie stunt van The Black Atlantic: de band reist voor twee shows af naar het Duitse showcasefestival Popkomm en vijftig fans mogen mee in de bus. Voor 50 euro krijgen ze vervoer naar Berlijn, twee shows van de band, passepartouts voor de Popkomm en een overnachting op de stadscamping. "We hebben besloten om een reisbureau te openen en dit is de eerste reis", grapt zanger Geert van der Velde.

Eén ticket voor busreis, Berlijns showcasefestival en camping

Mooie stunt van The Black Atlantic: de band reist voor twee shows af naar het Duitse showcasefestival Popkomm en vijftig fans mogen mee in de bus. Voor 50 euro krijgen ze vervoer naar Berlijn, toegang tot twee shows van de band, passepartouts voor de Popkomm op 8 en 9 september en een overnachting op de stadscamping. "We hebben besloten om een reisbureau te openen en dit is de eerste reis", grapt zanger Geert van der Velde.

Met The Black Atlantic heeft Van der Velde al aardig wat showcasefestivals op zijn conto staan. "We spelen op een superlocatie op een leuk showcasefestival, maar je weet nooit of er mensen op afkomen, of het een leuke sfeer wordt of een stijve bedoening. Vandaar dat we bedacht hebben om een bus te huren, kaartjes te verkopen en daarmee de bus weer te betalen. De Popkomm, de camping en het busbedrijf; iedereen was enthousiast en bereid korting te geven. Kijken of we onze fans of Popkomm-liefhebbers op een redelijk laagdrempelige manier aan een kaartje kunnen helpen."

De Groninger is zeer te spreken over de locaties waar The Black Atlantic speelt in Berlijn. "We spelen 8 september in de Passionskirche, een kerk die nog in gebruik is. Er vinden vaker concerten plaats van echte folkzangers en traditionele muziek, maar niet in het genre dat wij spelen. Het is een supermooie locatie met een hele goede akoestiek", jubelt Van der Velde. "Heel geschikt voor onze muziek qua vocalen en zo. Moss gaat er ook spelen."

Enige kerkervaring heeft de band wel; vorig jaar presenteerde ze de nu voor een 3VOOR12 Award genomineerde cd tijdens festival Noorderzon in een voormalige kerk. Van de tweede locatie vlakbij vliegveld Tempelhof weet de zanger minder af. La Vie En Rose is een gerenommeerd revuetheater met als handelsmerk een mix van dans, zang, travestie, erotiek en acrobatiek, zo lezen we op internet. "Kijk dat klinkt goed", lacht Van der Velde. "Erotiek en acrobatiek, dat is helemaal ons ding."

The Black Atlantic is grote delen van het jaar in het buitenland te vinden en deed onder meer in Noord-Amerika ook showcasefestivals aan. Logisch dus dat de band een beroep deed op de MusicXport.nl subsidieregeling. "We krijgen een jaar lang structurele steun, dus Muziek Centrum Nederland ondersteunt ook deze reis. Zo gaan we eind oktober ook naar de CMJ Music Marathon in New York en tussendoor naar het Reeperbahn Festival in Hamburg en Culture Collide in Los Angeles."

Een veelgestelde vraag is of je als band wat hebt aan optredens op showcasefestivals. "Voor ons wel. Omdat we er al een aantal deden, weten we nu beter hoe we het moeten aanpakken en hoe we mensen moeten benaderen. Die Toronto showcase NXNE heeft ook weer nieuwe dingen en contacten opgeleverd. Daardoor zaten we daar met andere labels om tafel die ons live hebben gezien, het album gehoord hebben en enthousiast zijn. Het is lastig te peilen wat het precies oplevert, maar je ontmoet altijd mensen. Op SXSW in Texas hebben we een licensing agent ontmoet, die bezig is om onze muziek in een film te krijgen en een ander heeft ons liedje ingediend voor een infofilmpje van NASA."

Minpuntje is wel dat het onzeker is of The Black Atlantic tijdig terug is voor de uitreiking van de 3VOOR12 Award, waar de band voor genomineerd is met Reverence For Fallen Trees. "Het is wel de bedoeling op tijd terug te zijn op 9 september, maar ik weet niet of we het gaan redden."

De eerste reserveringen voor de Popkomm-bus zijn al binnen. Je kunt een ticket reserveren door te mailen naar: info@beepbeep.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12