Slayer opnieuw afgelast, dinsdagshow niet in gevaar Slayer opnieuw afgelast, dinsdagshow niet in gevaar

Gitarist Kerry King afgevoerd met voedselvergiftiging

, Atze de Vrieze

Slayer opnieuw afgelast, dinsdagshow niet in gevaar

Gitarist Kerry King afgevoerd met voedselvergiftiging

Atze de Vrieze ,

Er rust een duivelse vloek op het concert van Slayer in Tilburg. De show ging tot twee keer toe niet door, maar gisteren leek het goed te gaan. Tot vijf minuten voor het begin, toen de stage manager aan moest kondigen dat gitarist Kerry King afgevoerd was naar het ziekenhuis. De dinsdagavondshow gaat vooralsnog wel gewoon door.

Gitarist Kerry King afgevoerd met voedselvergiftiging

Er rust een duivelse vloek op het concert van Slayer in Tilburg. 30 november 2009, luidt de datum op de kaartjes van Slayer in 013. Die show ging tot twee keer toe niet door, maar gisteren leek het goed te gaan. Tot vijf minuten voor het begin, toen de stage manager aan moest kondigen dat gitarist Kerry King afgevoerd was naar het ziekenhuis. Volgens 013 gaat het om uitdrogingsverschijnselen na een eerder deze week opgelopen voedselvergiftiging. Het Tilburgse podium bekijkt op dit moment of een nieuwe datum gevonden kan worden. De dinsdagavondshow gaat vooralsnog wel gewoon door.

“Erg sneu”, zegt Ron van Hal, die de promotie van Slayer in Nederland doet. Hij was maandagmiddag in 013 aanwezig, waar Kerry King nog wat promotiewerkzaamheden zou doen. “Hij zou een interview met Spits doen, maar toen hij dat afzegde wist ik al dat er iets echt niet pluis was. Kerry King zegt niet zomaar wat af, hij is de Jerommeke van de metal, een echte bikkel. Hij kreeg medicatie, die in eerste instantie leek te helpen." 013 wacht op dit moment op een statement van band en management over wat er nu precies gebeurd is en waarom de show pas op het allerlaatste moment afgezegd werd. Het podium benadrukt dat de band wel in 013 geweest is, maar Kerry King zelf niet.

De Amerikaanse website Blabbermouth claimt wel al contact gehad te hebben met iemand binnen het Slayer-kamp. Een publisher zei gisteravond tegen de site: “Kerry kon niks binnen houden en was erg ziek. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vloeibaar voedsel toegediend kreeg. Dat kon hij wel binnen houden, dus inmiddels gaat het beter met hem. Er was geen sprake van dat hij vanavond had kunnen spelen, maar de dokters zeggen dat hij morgen weer op het podium staat.”De thrashmetalveteranen gaan door een moeilijke periode. Eerder werden de optredens in 013 twee keer uitgesteld vanwege ernstige nekproblemen bij zanger Tom Araya.

Update 13:10: Het management van de band heeft inmiddels bevestigd dat de show van 3 augustus gewoon doorgaat.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12