#Knolopeen: Tim Knol-fan zet Twitteractie op #Knolopeen: Tim Knol-fan zet Twitteractie op

“Als zoiets met Dries Roelvink kan, waarom dan niet met iets meer kwalitatieve muziek”

, Atze de Vrieze

#Knolopeen: Tim Knol-fan zet Twitteractie op

“Als zoiets met Dries Roelvink kan, waarom dan niet met iets meer kwalitatieve muziek”

Atze de Vrieze ,

Afgelopen vrijdag had iedereen het erover: Dries Roelvink scoorde een nummer-1-hit dankzij Twitter. Wouter Louwerens (@woutel) hoopt dat kunstje deze week nog eens dunnetjes over te doen, maar dan met een goed liedje: Sam van Tim Knol.

“Als zoiets met Dries Roelvink kan, waarom dan niet met iets meer kwalitatieve muziek”

Afgelopen vrijdag had iedereen het erover: Dries Roelvink scoorde een nummer-1-hit dankzij Twitter. Wouter Louwerens (@woutel) hoopt dat kunstje deze week nog eens dunnetjes over te doen, maar dan met een goed liedje: Sam van Tim Knol. En dus is er na #driesop1 nu #knolopeen. De nieuwe single van de Hoornse zanger werd deze week al uitgeroepen tot 3FM Megahit, dus er hangt iets in de lucht. “Het idee is ontstaan in de kroeg gisteravond”, zegt Louwerens, die Tim Knol nog nooit ontmoet heeft, en ook geen banden heeft met zijn label Excelsior. “Als zoiets met Dries Roelvink kan, waarom dan niet met meer kwalitatieve muziek? Ik vind het al jaren jammer dat bands als Johan en Tim Knol een minder groot publiek krijgen dat ze verdienen.”

Tim Knol zelf werd nogal overvallen door de actie. Hij trof zeker honderd berichten van @woutel aan in zijn Twitter tijdlijn. “Ik schrok in eerste instantie nogal”, zegt hij. “Ik was even bang dat die berichten de hele middag door bleven gaan. Maar nu vind ik het eigenlijk wel leuk. Nee, ik zweer dat ik de actie niet zelf gestart heb. Daar ben ik te ijdel voor. Over een nummer-1-hit heb ik nog nooit nagedacht. We hoopten wel met deze single in de charts te komen, maar ik denk dat nummer 50 normaal gesproken het hoogst haalbare is. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat, maar ik denk niet dat het gaat lukken.”

Dat valt nog te bezien, want waar #knolopeen eerst een eenmansactie was, beginnen nu de eerste mensen met veel Twitter-followers het op te pikken. 3FM dj Michiel Veenstra retweette het bericht. Ook Leo Blokhuis steunt de actie. “Ik doe mee ja, en eigenlijk slaat het nergens op, want ik heb zowel de single als het album al. Ik zou niet elke week aan zo’n actie meedoen, en eerlijk gezegd geef ik weinig om hitlijsten en ze zijn een stuk minder belangrijk dan vroeger, maar ik gun het Tim Knol wel. Grote dingen moet je plukken, kleine dingen moet je steunen. Er staan inmiddels ook andere initiatieven. Ik zag al #charliedeeop1 en #logisterop2 langs komen. Maar Tim Knol is het meest kansrijk, omdat hij ook al de 3FM Megahit heeft. En ach, als een derde van mijn followers denkt ‘lachen, ik doe mee’, dan ben je er al!”

Tim Knol zelf is op Vlieland, waar hij met zijn band moet spelen. Op de achtergrond beklaagt zijn gitarist Anne Soldaat zich dat voor hem nooit zo'n actie opgezet wordt. "Als #knolopeen slaagt, beginnen we #annesoldaatop1", belooft Knol.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12