Het Lowlandsgevoel van The Q4 : “Het wordt pas onze vierde show ooit"

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Sander Kerkhof ,

Dat The Opposites zin hebben in Lowlands laten ze duidelijk horen in hun single Crazy Zin In. Maar hoe zit het met de vele andere Nederlandse bands en dj’s die dit jaar op het festival spelen? In de loop naar het festival toe vraagt 3VOOR12 zoveel mogelijk artiesten naar hun Lowlandsgevoel. Voor The Q4 wordt Lowlands het ultieme testmoment. “We zijn nog druk aan het repeteren.”

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Als er een moment is dat je er echt moet staan is het wel op Lowlands. Het is het visitekaartje voor de rest van het jaar. The Q4 speelt op Lowlands pas hun vierde live-show ooit. Een enorme uitdaging voor het producerscollectief. In de oefenruimte wordt nog druk gesleuteld aan de show, die deze zomer tijdens het Utrechtse Roffest in premiere ging. Producer Sense gaat eind augustus voor het eerst naar Lowlands en blijft meteen ook lekker slapen op de camping.

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?
“Ik ben nog nooit op Lowlands geweest, maar het is een legendarisch festival. Ik verheug me er enorm op. Waarom ik nog nooit op Lowlands ben geweest? Geen idee eigenlijk. Ik vind ze wel altijd heel duur, die festivals. Dat zal de reden wel zijn.”

Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, gaan jullie iets speciaals doen?
“We zijn nog druk aan het repeteren. Tot nu toe hebben we met The Q4 pas drie shows gespeeld. De eerste was tijdens Roffest, de volgende twee in het voorprogramma van Anouk. Vanaf die shows proberen we een vrij grote omslag te maken. We proberen een heel technisch studioding met samples te vertalen naar een live situatie. We leunen heel zwaar om het sampelen en mogen onszelf graag op de schouder kloppen over hoe we dat doen. Het is een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen vrij spelen,en de grenzen van de techniek. En hoe je dat op een begrijpelijke manier vertaalt naar het publiek. We kennen legio goede muzikanten en we hadden live een andere, meer akoestische weg in kunnen slaan. Maar de samples maken juist The Q4.“

Met wie zou je ooit nog een 2-seconden tent op willen zetten?
"Ik zou Selah Sue wel eens willen ontmoeten."

Stel je wordt gevraagd voor een dj-set in de Groove Tube, welke plaat zou je zeker draaien?
“Zeker mijn eigen plaat en ik zou dan ook meteen wijzen naar de merchandise tafel.”