Het Lowlandsgevoel van Olene Kadar: “Ik ga er niet meer broodjes kaas smeren” Het Lowlandsgevoel van Olene Kadar: “Ik ga er niet meer broodjes kaas smeren”

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

, Fiona Fortuin

Het Lowlandsgevoel van Olene Kadar: “Ik ga er niet meer broodjes kaas smeren”

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Fiona Fortuin ,

Dat The Opposites zin hebben in Lowlands laten ze duidelijk horen in hun single Crazy Zin In. Maar hoe zit het met de vele andere Nederlandse bands en dj’s die dit jaar op het festival spelen? In de loop naar het festival toe vraagt 3VOOR12 zoveel mogelijk artiesten naar hun Lowlandsgevoel. Olene Kadar: “Iedereen gaat er op zijn eigen manier uit zijn dak.”

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Olene Kadar is nog druk bezig met zijn debuutalbum. Door vertraging zal zijn plaat niet zoals gepland in oktober verschijnen, maar later. “Ik had een tijd weinig inspiratie en was ik druk met optredens. Maar ik heb de draad weer opgepakt. Het gaat nu goed en mijn label Mo’s Ferry geeft me gelukkig alle vrijheid.” Op Lowlands staat de als Henk van Zwol geboren producer geprogrammeerd na Plastikman, het project van Richie Hawtin. “En na mij draait Darko Esser samen met Warren Fellow. Ik sta op een heel vette plek.” 

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?
“Dit wordt mijn tweede keer. Mijn eerste Lowlands werkte ik bij de broodjeskraam. Ik smeerde broodjes kaas. Gelukkig was dat een niet al te verantwoordelijke taak, zodat ik ook af en toe het terrein op kon. Ik heb tussen het smeren door Prodigy, 2 Many DJs en Franz Ferdinand kunnen zien.”
 
Voor de hoeveelste keer ga je naar Lowlands als artiest?
“Ik ben al jaren bezig om kaarten te kopen. Ik beloof telkens aan mijn vriendin dat ik ervoor zal zorgen, maar elke keer ben ik te laat. Dat heeft veel te maken met mijn vergeetachtigheid. Twee maanden geleden hoorde ik dat er sprake zou zijn van een optreden op Lowlands. Nu ga ik alsnog, voor het eerst als artiest.”

Wat is je mooiste Lowlands moment?
“Op de zondagavond was ik vrij van het broodjes smeren. Toen heb ik vet gefeest. Het viel me op dat Lowlands een heel divers publiek trekt. De mensen staan open voor veel verschillende muziekstijlen houden. En iedereen ging op zijn eigen manier uit zijn dak. Dat vond ik niet zozeer een mooi moment, maar meer een bijzondere ervaring.”

Wat is je meest vervelende Lowlands moment?

“Het werken. Er viel niet tegen de vraag naar broodjes kaas aan te smeren.” 

Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, ga jij iets speciaals doen?
“Ik heb me nog niet voorbereid. Maar het liefst doe ik dat ook niet teveel. Op het moment zelf let ik op het publiek, waar de mensen heen willen. Maar ik denk er wel over na om iets anders te doen dan normaal.”

Met wie zou je een 2-seconden tent op willen zetten?

“Die zaterdag heb ik nog twee optredens, in Utrecht en Hoorn. Dat is te combineren. Zelfs wanneer ik met de auto over de kop vlieg en daar zonder kleerscheuren vanaf kom, moet het lukken. Maar ik weet niet of ik daar slaap. Ik wil wel mijn ouders langs laten komen op Lowlands, om ze te laten voelen waar ik mee bezig ben. Hoe zo’n festival is. Bij deze gun ik hen de 2-seconden tent.”

Stel je wordt gevraagd voor een dj-set in de Groove Tube, welke plaat zou je zeker draaien?

“Na mijn optredens in de auto terug naar huis luister ik nooit techno. Om mijn hoofd leeg te maken luister ik dan graag naar Sky Radio of een cd met Nederlandstalige muziek. Daar word ik rustig van. Ramses Shaffy en Stef Bos komen vaak voorbij. Ik denk dat ik voor Papa van Bos ga. Het nummer is heel mooi en iedereen kent het.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12