Gentleman bouwt loom klapveestje Gentleman bouwt loom klapveestje

Bouncen met de Duitser en zijn Evolution Band

, door Ingmar Griffioen

Gentleman bouwt loom klapveestje

Bouncen met de Duitser en zijn Evolution Band

door Ingmar Griffioen ,

Hoe je als blanke Duitser uit Keulen authentieke rootsreggae en dancehall maakt, zonder voor nepper, wigger of de Vanilla Ice van de reggae versleten te worden, kun je het beste aan Tillmann Otto vragen.

Bouncen met de Duitser en zijn Evolution Band

Hoe je als blanke Duitser uit Keulen authentieke rootsreggae en dancehall maakt, zonder voor nepper, wigger of de Vanilla Ice van de reggae versleten te worden, kun je het beste aan Tillmann Otto vragen. Als Gentleman groeide hij uit tot Europa's populairste reggae-artiest, die net door Universal is opgepikt en zelfs in Jamaica erkenning krijgt.

CONCERT
Gentleman, Lowlands Alpha, zondag 22 augustus 2010

MUZIEK
Reggae en dancehall

PLUS
Gentleman heeft de juiste ragga- en zangstem voor dit genre en beschikt over een zeer bekwame negenkoppige band, inclusief twee zangeressen voor de bij reggae onmisbare koortjes. De dikke groove van de Evolution Band valt ook voor blanke indiekids domweg niet te negeren. Even makkelijk wordt een dancehall groove neergelegd, waarop het goed bouncen is. Otto krijgt de hele Alpha aan het klappen, zwaaien en dansen en wint veel zieltjes plus enkele vrouwenharten.

MIN
Gentleman speelt in de eerste helft een soort medley, waarbij hij vooral heel vaak 'Lowlands!' roept. Hij lijkt aanvankelijk meer bezig met vragen om publieksparticipatie dan met zijn songs. Het is heerlijke muziek om loom op te dansen, om de ogen te sluiten en weg te drijven alsof je op je luchtbedje over een rimpelloze Caribische zee dobbert en onderwijl aan een hele dikke jonko lurkt. En wat gebeurt er dan? Dan val je in slaap ja, met als enige verschil dat je als je in de Alpha ontwaakt niet roodverbrand bent.

CONCLUSIE
Natuurlijk zijn er invloeden te horen: Black Uhuru en 'Crisis' van Israel Vibration lijkt meerdere keren voorbij te komen. Maar Gentleman heeft geen overduidelijke Bob Marley-citaten nodig. Zijn aanpak van medleys en korte nummers maakt het moeilijk zijn songmateriaal op waarde te schatten en hij lijkt er vandaag niet heel veel moeite voor te (hoeven) doen, maar Gentleman scoort alleen qua feestgehalte al een dikke voldoende.

CIJFER
7

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12