Darko Esser, Benny Rodrigues en Warren Fellow als 'boy-band' op Lowlands Darko Esser, Benny Rodrigues en Warren Fellow als 'boy-band' op Lowlands

Vrienden doen groepsknuffel met twee dj-sets tegelijk in Bravo

, Ingmar Griffioen

Darko Esser, Benny Rodrigues en Warren Fellow als 'boy-band' op Lowlands

Vrienden doen groepsknuffel met twee dj-sets tegelijk in Bravo

Ingmar Griffioen ,

Lowlands-gangers kunnen zaterdag van middernacht tot half twee rekenen op een zeldzame Synergie dj-set: de vrienden Darko Esser, Warren Fellow en Benny Rodrigues draaien samen. "Eindelijk de langverwachte groepsknuffel met mede boy-band leden Benny en Warren", twitterde Darko Esser.

Vrienden doen groepsknuffel met twee dj-sets tegelijk in Bravo

Lowlands-gangers kunnen zaterdag van middernacht tot half twee rekenen op een Synergie dj-set. Achter die naam blijkt een bijzondere samenwerking schuil te gaan. De vrienden Darko Esser, Warren Fellow en Benny Rodrigues doen een van hun zeldzame gezamenlijke draai-sessies. "Eindelijk de langverwachte groepsknuffel met mede boy-band leden Benny en Warren", twitterde Darko Esser.

Synergie betekent zoveel als samenwerking en is ook de naam die Darko Esser, Warren Fellow en Benny Rodrigues kozen voor hun krachtenbundeling. "Het is onze boy-band, iets wat we heel af en toe doen", vertelt Darko Esser. "Het is 1+1=3. Dit wordt denk ik de vijfde keer dat we samen draaien. We doen eigenlijk twee dj-sets tegelijk. Niet de hele tijd vier platen door elkaar hoor, maar wel twee dj's die draaien en dan zoekt de derde alvast platen uit. Met die werkwijze proberen we er met z'n drieën de synergie uit te halen", lacht de dj.

De achtergrond van de samenwerking gaat verder dan het professionele vlak. "We zijn vrienden, kennen elkaar via het draaien. Ik kwam Benny negen jaar terug tegen en er was meteen een klik. Zo ging het ook met Larry (Rotterdammer Warren Fellow, IG). We kwamen elkaar steeds meer tegen op festivals en privé en zo is het verder gegroeid."

Zo groeide ook het plan voor het gezamenlijke label Synergie, wat door drukte bij het veelgeboekte trio nooit gerealiseerd is. "Het plan ligt voorlopig in de koelkast", meldt Nijmegenaar Darko Esser. "Maar het is niet voorbij, het zou zo opeens over een jaar verder uitgevoerd kunnen worden."

Esser is behalve als dj en artiest ook druk als dance-programmeur van Doornroosje in Nijmegen en met zijn eigen label. "De focus ligt nu erg op Wolfskuil Records. Er komen een hoop releases aan waar ik veel van verwacht. Onder meer van een Ierse jongen Ian O'Donovan en Bas Amro, een grote jonge belofte uit Enschede." Dat brengt onder meer promotionele verplichtingen met zich mee, waardoor minder tijd voor eigen werk resteert. "Ik heb nog wel een hoop remix-klussen liggen, maar eigen tracks liggen even een maandje of twee stil."

Warren Fellow staat voor het eerst op Lowlands. "Benny draaide jaren geleden al eens in de Bravo en ik stond er twee jaar terug." Hij is heel duidelijk over wat we kunnen verwachten van de Synergie-dj's. "Het wordt sowieso spannend, want het is een stuk complexer dan plaatjes draaien. Maar gezien de plek, het tijdstip en de artiesten waar we tussen staan, gaat het wel gas er op worden. In grote tenten is over het algemeen weinig ruimte voor subtiliteit. Na ons gaat Dave Clarke zeker gas geven, die gaat er wel overheen."

De Synergie dj-set is zaterdagnacht van 0.00 tot 1.30 uur te zien in de Bravo. 3VOOR12 neemt de set op.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12