Vlaams internetmagazine Cutting Edge wil Nederland veroveren Vlaams internetmagazine Cutting Edge wil Nederland veroveren

“Een vriendschappelijke match tussen België en Nederland, het kan!”

, Atze de Vrieze

Vlaams internetmagazine Cutting Edge wil Nederland veroveren

“Een vriendschappelijke match tussen België en Nederland, het kan!”

Atze de Vrieze ,

Nederland heeft er vanaf vandaag een nieuw online cultuurmagazine bij: Cuttingedge.nl. De site is een dependance van de Vlaamse site met dezelfde naam (maar dan eindigend op .be).

“Een vriendschappelijke match tussen België en Nederland, het kan!”

Nederland heeft er vanaf vandaag een nieuw online cultuurmagazine bij: Cuttingedge.nl. De site is een dependance van de Vlaamse site met dezelfde naam (maar dan eindigend op .be). Niet toevallig valt de lancering van het magazine samen met Sonic Connections, het festivals voor Belgische en Nederlandse muziek in Vlaams cultuurtheater De Brakke Grond in Amsterdam. “In Vlaanderen zijn we al acht jaar actief. Daar kennen mensen ons van kritische recensies over muziek, film, boeken en andere culturele zaken”, zegt oprichter Kevin Major. Zelf werkt hij als radiojournalist voor onder andere de VRT, CuttingEdge is een uit de hand gelopen hobbyproject. “Maar inmiddels zijn we de kinderschoenen ontgroeid. We zijn een professionele organisatie geworden.”

Echt nieuw is CuttingEdge natuurlijk niet. De site was altijd al Nederlandstalig, en een recensie over The Knife of Gorillaz hoeft niet twee keer geschreven te worden. Overlap tussen de twee sites zal er dus zeker zijn, maar het is wel degelijk de bedoeling dat de Nederlandse redactie zich onderscheidt van de Vlaamse. “Er zijn altijd dingen die meer leven in Nederland dan in België. We schrijven onder meer over concerten en theatervoorstellingen. Op den duur willen we ook met concertfotografen gaan werken. Daarnaast zullen we de kruisbestuiving zoeken. Elke maand zal de Nederlandse redactie een lijstje met Nederlandse releases maken voor de Vlaamse site, en andersom. Ik geef toe dat Nederlanders over het algemeen meer open staan voor onze muziek. De Nederlandse redactie begint met zo’n zes man.” Hoofdredacteur is Martijn Koetsier, die ervaring heeft bij onder meer Platomania, Muziek.nl en Spinner. Het magazine werkt samen met NCRV-platform Ongekendtalent.nl.

Hoe CuttingEdge zich zal onderscheiden van de magazines die we in Nederland al hebben, moet blijken. De site vist per slot van rekening in dezelfde vijver als onder meer Muziek.nl, KindaMuzik (alleen op muziek gericht) en 8 Weekly, en papieren bladen als LiveXS en Fret, zowel qua doelgroep als qua medewerkers. CuttingEdge plaatst ook video-interviews, die we ook kennen van bijvoorbeeld Faceculture. Concreet: zorgt CuttingEdge straks voor nóg een fotograaf vooraan bij elk concert? "Ons sterke punt is dat we heel breed zijn”, zegt Kevin Major. “CuttingEdge gaat niet alleen over muziek, maar over allerlei vormen van cultuur. We zullen onze weg moeten vinden in Nederland.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12