Uitverkocht Awakenings Festival houdt handel in de gaten Uitverkocht Awakenings Festival houdt handel in de gaten

“Als de scanner een rood lampje geeft, heb je pech”

, Atze de Vrieze

Uitverkocht Awakenings Festival houdt handel in de gaten

“Als de scanner een rood lampje geeft, heb je pech”

Atze de Vrieze ,

Awakenings Festival is uitverkocht. Eind vorige week ging de laatste van 30.000 tickets over de toonbank. Dat is vroeger dan ooit, maar het festival ging ook iets vroeger in de voorverkoop. De organisatie houdt samen met technische partner Ticketscript de handel op internet in de gaten.

“Als de scanner een rood lampje geeft, heb je pech”

Awakenings Festival is uitverkocht. Eind vorige week ging de laatste van 30.000 tickets over de toonbank. Dat is vroeger dan ooit, maar het festival ging ook iets vroeger in de voorverkoop. Normaal gesproken wacht de organisatie altijd tot de line-up bekend is, nu konden liefhebbers al vanaf 1 maart tickets bestellen. “We streven er altijd naar om met Pasen ons programma rond te hebben”, zegt Maarten van Beusekom. “Voor ons was het een experiment om al eerder te beginnen met de verkoop. We hebben weinig gemopper gehoord van de trouwe aanhang. Veel mensen rekenden er op dat de line-up toch wel sterk zou worden, vooral om het de tiende editie van het festival is, en de honderdste Awakenings. En natuurlijk hebben we uitgepakt.”

De vaste bezoeker van het techno festival weet dan ook redelijk wat te verwachten. Awakenings Festival vindt dit jaar plaats op 26 juni, op het bekende terrein bij Spaarnwoude. Op de line-up staan zoals altijd bekende namen als Dave Clarke, Richie Hawtin, Adam Beyer en Belleville 3 (Juan Atkins & Derrick May & Kevin Saunderson), maar ook altijd nieuwere troeven, dit jaar onder meer Lützenkirchen, Marcel Dettmann & Ben Klock en Gui Boratto (debutant op Awakenings). Awakenings organiseert door het jaar heen verschillende feesten, met als thuisbasis de Gashouder in Amsterdam. Toch is de focus steeds meer op het festival komen te liggen. “De indoor evenementen krijgen natuurlijk evenveel aandacht, maar het festival is het hoogtepunt van het jaar”, beaamt Van Beusekom. “Voor ons, maar zeker voor veel bezoekers. Er zijn zelfs mensen die helemaal niet weten dat we ook indoor feesten organiseren. Die komen gewoon één keer per jaar naar het festival.”

De snelle verkoop past in de tendens van de afgelopen tijd. Vorig jaar verkocht Awakenings Festival ook al snel uit, net als andere grote dansfeesten als Extrema Outdoor en Mystery Land. Ook Lowlands zette dit jaar een verkooprecord. Het maakt de festivals extra interessant voor online handelaren. Awakenings is daar niet gelukkig mee. “Ik ben blij dat er beweging is in de politiek, maar dat zal op korte termijn nog geen vruchten afwerpen.” De organisatie houdt samen met technische partner Ticketscript de handel op het web in de gaten. Voor Awakenings gold een limiet van tien kaarten per bezoeker. De organisatie sluit niet uit dat kaarten die bewezen in de handel terecht komen ongeldig gemaakt worden, al is dat tot nu toe niet gebeurd. “De kans is aanwezig dat je op internet valse kaarten koopt. Het zijn immers e-tickets, een printje met een barcode erop. Als straks bij de poort de scanner een rood lampje geeft, heb je pech. Zonde van je geld.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12