Perquisite werkt aan plaat met Torre Florim, Janne Schra en Tjeerd Bomhof Perquisite werkt aan plaat met Torre Florim, Janne Schra en Tjeerd Bomhof

Producer wil solo-album na zomer releasen

, Ingmar Griffioen

Perquisite werkt aan plaat met Torre Florim, Janne Schra en Tjeerd Bomhof

Producer wil solo-album na zomer releasen

Ingmar Griffioen ,

Na de soundtrack voor Carmen van het Noorden, waarmee hij een Gouden Kalf won, richt Perquisite zich nu vooral op zijn solo-plaat, die na de zomer moet uitkomen en minder hiphop wordt. Voor het project zoekt hij de samenwerking met diverse Nederlandse vocalisten als Torre van De Staat, Tjeerd van Voicst en Janne Schra.

Producer wil solo-album na zomer releasen

Na de soundtrack voor Carmen van het Noorden, waarmee hij een Gouden Kalf won, richt Perquisite (Pieter Perquin) zich nu vooral op zijn solo-plaat, die na de zomer moet uitkomen en minder hiphop wordt. Voor het project zoekt hij de samenwerking met diverse Nederlandse vocalisten. "Er zijn in dit land zo veel toffe vocalisten, zo heb ik onder andere met Torre van De Staat, met Tjeerd van Voicst en Janne Schra nummers opgenomen."

Op het moment van bellen komt de Amsterdammer net de studio uit, waar hij met singer-songwriter Celine Cairo werkt aan een nummer voor zijn plaat. "Het gaat om twaalf verschillende vocalisten, waarmee ik één of meerdere tracks opneem. Ik wilde weten wat er gebeurt als je mijn sound combineert met iemand als Torre. Dat heeft tot nu toe hele toffe dingen opgeleverd, heel inspirerend om zo te werken."

Daarbij kijkt Perquisite bewust verder dan hiphop. "Ik luister nu vooral naar andere muziek. Op ons laatste album Mystery Repeats (met Pete Philly, IG) hoorde je al dat ik het breder trok dan op Mindstate, dat toch meer een hiphopalbum is. Na Mindstate ben ik veel meer world en jazz gaan luisteren. En de afgelopen twee jaar zit ik echt in een indie/singer-songwriter periode." Het is voor hem een volgende logische stap in zijn ontwikkeling. "Ik hou nog steeds heel erg van hiphop, ik doe ook een track met Jay Colin, maar op dit moment inspireert andere muziek me meer."

Daarnaast is Perquin ook druk met andermans muziek. "Ik doe nu ook een project met Urita, een Amsterdamse zangeres wiens debuutplaat ik produceer." En ook met soundtracks is de Amsterdammer nog niet klaar. "Nee, Carmen was de eerste. Dat was wel leuk en iets wat ik zeker vaker, maar wel ernaast ga doen. Ik vind het toch het leukste om nummers te schrijven. Filmmuziek is een hele nieuwe uitdaging, maar ik vind juist de afwisseling tussen beide interessant." Zo leverde hij onlangs muziek voor een tv-film van Mischa Kamp en gaat hij ook aan de slag voor de debuutfilm van theaterregisseur Sanne Vogel. 

Voor zijn nieuwe solo-album heeft Perquisite zich een deadline gesteld. "Het idee is om het album na de zomer, eind september uit te brengen." De plaat verschijnt gewoon onder de naam Perquisite. "Voordat ik met Pete ging samenwerken had ik al twee EP’s als Perquisite uitgebracht. Toen werd het Pete Philly & Perquisite maar nu we weer los van elkaar werken is het logisch dat ik weer onder mijn eigen naam verder ga."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12