Mumford & Sons op 3VOOR12 podium Motel Mozaique Mumford & Sons op 3VOOR12 podium Motel Mozaique

En ook: Fuck Buttons, LoneLady, D.M Stith, Fool's Gold en meer

, Casper Sikkema

Mumford & Sons op 3VOOR12 podium Motel Mozaique

En ook: Fuck Buttons, LoneLady, D.M Stith, Fool's Gold en meer

Casper Sikkema ,

Op 9 en 10 april vindt in Rotterdam Motel Mozaique plaats. Traditiegetrouw presenteert 3VOOR12 ook dit jaar weer een fijnzinnige selectie van de programmering. Dit jaar zullen op het Schouwburgplein onder meer Mumford & Sons, Admiral Freebee en Fuck Buttons gratis bij te wonen sessies verzorgen.

En ook: Fuck Buttons, LoneLady, D.M Stith, Fool's Gold en meer

Tussen 8 en 11 april vindt in Rotterdam Motel Mozaique plaats. Traditiegetrouw presenteert 3VOOR12 ook dit jaar weer een fijnzinnige selectie van de programmering op een eigen podium. Dit jaar zullen op het Schouwburgplein festivalhoogtepunten als Mumford and Sons, Admiral Freebee en Fuck Buttons op het Schouwburgplein gratis bij te wonen sessies verzorgen. Check het schema per dag onder aan het artikel.

Het Britse Mumford and Sons is met slechts debuutplaat Sigh No More op zak, een van de grote namen van het festival. Met het album oogste de band ook live volop van de vruchbare bodem die Fleet Foxes het jaar ervoor had gelegd. Inmiddels is de band mede dankzij een bijzondere livereputatie een van de grote namen in het inmiddels steeds drukker bevolkte folkgenre. Meer dan bij Fleet Foxes, de grote wegbereiders van de harmonie met snik, vermengt Mumford and Sons de stemmige folk met rock & roll invloeden. Met deze respectabele opener, start het vrijdagprogramma op het 3VOOR12-podium.

Net als Mumford and Sons, maar dan wel in een hele andere hoek van het spectrum, beleefde Fuck Buttons ook een bijzonder succesvol jaar. Met een intelligent afgestelde mix tussen noise en dance was Tarot Sport volgens velen de plaat van 2009. Of Admiral Freebee eenzelfde lot wacht met zijn onlangs verschenen vierde album The Honey And The Knife, valt nog af te wachten. Dat dit album met verwijzingen naar helden als Tom Waits, Elvis, Mick en, uiteraard, Neil vooral uitblinkt in redelijk geniale authenticiteit, geeft hem in ieder geval een sympathieke voorsprong.

Ook op het 3VOOR12-podium, maar eigenlijk overal is Benni Hemm Hemm. Deze IJslandse singer-songwriter is artiest van het festival en kan overal opduiken. In ieder geval zeker is dat de bijzonder gearrangeerde liedjes met vriendelijke knipoogjes naar Belle & Sebastian en The Divine Comedy zaterdag op het programma op het Schouwburgplein staat.

De sessies zijn op het voor de gelegenheid tot Plaza Mozaique omgedoopte Schouwburgplein. Vrijdag begint Mumford and Sons om 16.15 uur, het programma loopt door tot 20.30. Zaterdag zijn de sessies tussen 12.30 uur en 20.00 uur. De bands die nu zijn bevestigd, zijn niet de enige die een sessie doen. Volgende week worden de laatste namen bekendgemaakt.

Vrijdag, vanaf 16.15 uur, tot 20.30
Mumford and Sons
Admiral Freebee
Fool's Gold
Lonelady

Zaterdag, vanaf 12.30, tot 20.00
Fink
Fuck Buttons
D.M Stith
Benni Hemm Hemm

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12