Categorie Dj/Producers geschrapt bij muzikantenprijs De Duiveltjes Categorie Dj/Producers geschrapt bij muzikantenprijs De Duiveltjes

Dresscode ingevoerd voor aankomende Gala van de Popmuziek

, Fiona Fortuin

Categorie Dj/Producers geschrapt bij muzikantenprijs De Duiveltjes

Dresscode ingevoerd voor aankomende Gala van de Popmuziek

Fiona Fortuin ,

Dj’s en producers tellen niet meer mee bij de muzikantenprijs De Duiveltjes. Muziek Centrum Nederland (MCN) heeft besloten deze categorie te schrappen. Arjen Davidse legt een verklaring af: “Het was een onhandige categorie, waar we nooit echt tevreden over waren."

Dresscode ingevoerd voor aankomende Gala van de Popmuziek

Dj’s en producers tellen niet meer mee bij de muzikantenprijs De Duiveltjes. Muziek Centrum Nederland (MCN) heeft besloten deze categorie te schrappen. Arjen Davidse legt een verklaring af: “Het was een onhandige categorie, waar we nooit echt tevreden over waren. Het ene jaar won Jules Deelder, het jaar daarop Armin van Buuren. De focus miste, maar zowel aanscherpen als opsplitsen bleek geen optie. We willen niet dat genres buiten de boot vallen, maar we kunnen er ook niet meer prijzen bij krijgen. Ook merkten we dat die groep maar sporadisch aanwezig is, ze hebben hun eigen feesten zoals de Gouden Kabouter.”

De Duiveltjes worden uitgereikt tijdens het Gala van de Popmuziek, dat vorig jaar voor het eerst in de Rabozaal is gehouden. Het Gala is een samenwerking tussen MCN en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). Wel is er die avond een plek vrijgemaakt voor drie andere prijzen, die voor beste manager nationaal, beste manager internationaal en rookie manager. Dit jaar heeft namelijk ook Music Management Forum (MMF) zich bij de avond gevoegd.  “Dat was de nog ontbrekende schakel. Het is een feest voor alle professionals in de 'live'-muzieksector, daar horen zij ook bij. Het liefst zien we ook nog een prijs voor de beste boeker, maar dat was voor de aankomende editie nog niet haalbaar.”

Het idee om de Gouden Kabouter Awards ook bij het Gala te voegen, is volgens Davidse niet mogelijk. “Dat is van zichzelf al zo’n groot feest, dan zal de Rabozaal ram- en ramvol zitten. Mochten we ons ooit groot genoeg voelen om naar, ik zeg maar iets, de RAI te verhuizen, dan kunnen we misschien wel iets samen doen.”

Het Gala van de Popmuziek is opgezet, opdat mensen uit de muzieksector onder elkaar eens lekker kunnen feesten. Terugkijkend op vorig jaar noemt Davidse de editie geslaagd, maar rommelig. “De aankomende editie willen we sterker maken, met een sterkere programmering, en een feest dat smooth en gezellig verloopt. We willen meer aansturen op een echt gala, dus we voeren een dresscode in. Die zal niet te stijfjes zijn, meer tongue in cheek. Het mag best rock ’n roll uitpakken.”

Het Gala van de Popmuziek is op woensdag 26 mei. Voor de overige categorieën is vanaf nu een nominatielijst opgesteld. Stemmen kan op de site van het MCN.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12