Bezoekers tippen Motel Mozaique Bezoekers tippen Motel Mozaique

Vooral Mumford and Sons en Fuck Buttons populair

, Casper Sikkema

Bezoekers tippen Motel Mozaique

Vooral Mumford and Sons en Fuck Buttons populair

Casper Sikkema ,

Dit weekend vindt in Rotterdam weer Motel Mozaique plaats. Het van eigenzinnige kwaliteit overlopend programma noopt de bezoekers tot het maken van harde keuzes. Voor wat hulp bij al die dilemma´s vroeg 3VOOR12 aan LastFM-bezoekers en twitteraars naar hun meest smaakvolle tips.

Vooral Mumford and Sons en Fuck Buttons populair

Dit weekend vindt in Rotterdam weer Motel Mozaique plaats. Het van eigenzinnige kwaliteit overlopend  programma noopt de bezoekers tot het maken van harde keuzes. Voor wat hulp bij al die dilemma´s vroeg 3VOOR12 aan LastFM-bezoekers en twitteraars naar hun meest smaakvolle tips.

Naam: Gijsbregt Brouwer
Leeftijd: 35
Woonplaats: Rotterdam
Twitternaam: Gijsbregt
Hoeveelste keer: 2e keer
Welke artiesten tip jij: Mumford and Sons
Waarom: “Op de dag dat de voorverkoop openging, heb ik gelijk kaarten gekocht. Vorig jaar ben ik naar Nijmegen geweest om Mumford and Sons te zien. Het was een dramatische reis, maar de ontberingen volledig waard. Ook als je de muziek niet kent, neemt de band je volledig mee. Je moet natuurlijk wel een beetje van de Fleet Foxes, kampvuurvriendelijke muziek houden.”
Andere tips: “de gidstochten. Ze zorgen voor het echte festivalgevoel en het is een uitgelezen kans Rotterdam op een aantrekkelijke manier beter te leren kennen. Een andere leuke tip is Tiki’s Bar in de Hartmanstraat. Het is vijf minuten lopen vanaf het Schouwburgplein en een stuk leuker dan alle standaard cafés.  Ze draaien er alleen muziek uit de jaren vijftig en zestig en er komen voornamelijk hillbillies.”

Naam: Jelke Bosma
Plaats: Amsterdam
Leeftijd: 19
Last.FM naam: Jelkemeneer
Hoeveelste Motel Mozaique: 2e
Welke artiesten tip jij: Dam Funk, Daedelus, Everything Everything
Waarom: “Dam Funk zag ik al eens in Bitterzoet. Zijn gladde maar uiterst dansbare mix tussen R&B, hiphop en beats beviel me erg goed. Daedelus knipt en plakt samples supersnel tot een natuurlijk geheel,ik ben benieuwd of hij het live ook kan. Ik wil ook Everything Everything zien, ze werken vaak  met onnavolgbare ritmes maar de sound blijft catchy.”

Naam: Maartje van der Heijden
Plaats: Utrecht
Leeftijd: 25
Last.FM naam: Snoopsel
Hoeveelste keer Motel Mozaique: 2e keer
Welke artiesten tip jij: Isbells, Admiral Freebee en Noah and the Whale
Waarom: “Ik ga zeker naar Isbells. Ik ken het sinds vorig jaar en de sfeervolle rake toontjes doen me denken aan Bon Iver. Ook Belgisch en ook mooi: Admiral Freebee. Hij is live altijd sterk  en zijn nieuwe album rockt lekker. Het tweede album van Noah and the Whale vind ik interessanter dan het vorige. Het heeft veel sfeer, violen en pop, best Iers eigenlijk, maar dan zonder het lompe.”

Naam: Emine Yalcinkaya
Plaats : Schiedam
Leeftijd: 17
LastFM naam: Zakdoekje
Hoeveelste keer: 2e keer
Welke artiesten: Angus & Julia Stone, Fuck Buttons
Waarom: “Fuck Buttons is altijd feest, Angus and Julia Stone wilde ik altijd al eens zien.” 

Naam: Menno Luitjes
Plaats : Rotterdam
Leeftijd:  35
LastFM naam: Mennolui
Hoeveelste keer: “Volgens mij de vierde keer. Kan ook vijfde of derde keer zijn.”
Welke artiesten tip jij: Rain Machine, Fuck Buttons, Crystal Antlers
Waarom: “Rain Machine is een nieuw project van Kyp Malone van TV on the Radio. Dat vind ik sowieso een goede band, ben dus erg benieuwd hoe dit is. Vrijdag blijf ik vooral in Watt, daar staan een aantal toffe dingen en uiteraard ook Fuck Buttons. Zaterdag kijk ik erg uit naar Crystal Antlers. “

Naam: Marco Muhring
Plaats: Utrecht
Leeftijd: 19
LastFM-naam: -CoB-
Hoeveelste keer: 2e keer
Welke artiesten: Fuck Buttons, Hudson Mohawke, Lonelady
Waarom: “Hudson Mohawke maakte wat mij betreft de plaat van vorig jaar. De muziek ligt ergens  op het grensgebied tussen dubstep en instrumentale hiphop. Lonelady brent haar muziek uit bij het electronica label Warp, maar maakt hele vette minimalistische, kale postpunk. Niet vernieuwend, wel fris.”
Slimme tip: “Voor iedereen die niet wil worden doodgedrukt bij Mumford and Sons: ze staat tegelijkgelijk  Fuck Buttons geprogrammeerd. Ga dus voor die ruimte!”

Naam: Herman Weeda
Plaats: Enschede
Leeftijd: 25
LastFM naam: Ehrman
Hoeveelste keer: vierde of vijfde
Welke artiesten tip jij: Isbells, Fuck Buttons, Moss
Waarom: “Ik zag Moss onlangs en vond ze live echt ijzersterk. Isbells heeft prachtige melodieën, is fijn sfeervol. Ook sfeervol maar dan elektronisch is Fuck Buttons. Ik ben vooral benieuwd hoe ze live zijn.”
Andere tips: “Ik raad iedereen aan ook mee te doen met de gidstochten. Vorig jaar deden we de architectuurroute en hebben we vanuit een gigantisch raam bovenin het Groot Handelsgebouw een prachtig uitzicht op Rotterdam gehad."

Naam: Rob Kaper
Woonplaats : Rotterdam
Leeftijd: 32
Twitternaam: Capzilla
Hoeveelste keer: 2e
Welke artiesten: Mumford and Sons, Isbells, Crystal Antlers
Waarom: “Isbells staat ook op Lowlands, we gaan daar dus even voorproeven. Crystal Antlers heb ik al twee keer gezien en dat was erg goed.”
Andere tips: “Loop vooral lekker gezellig rond, doe spontane dingen. Gedraag je als op een echt festival en neem op zondag ook zeker een kijkje bij de marathon van Rotterdam.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12