Leegloop bij boekingskantoor The Alternative

Nog onduidelijk welke artiesten mee verhuizen

Erik Zwennes ,

In korte tijd is boekingskantoor The Alternative vier medewerkers verloren. Drie daarvan zijn sinds 1 januari een nieuw kantoor begonnen: Friendly Fire. Promotor Fulco Polderman begint daarnaast met Marc Hofstede een nieuwe entertainment bedrijf.

Nog onduidelijk welke artiesten mee verhuizen

Het is leeg op de burelen van boekings- en managementkantoor The Alternative. Althans, zo lijkt het nu drie medewerkers vertrekken en een nieuw kantoor starten. Sinds 1 januari is The Alternative een concurrent rijker. Boekers Roel Coppen, Rense van Kessel en manager Robert Swarts hebben zich onder de opvallende naam Friendly Fire verenigd.

Veel kan en wil het drietal nog niet kwijt over de zaak. Volgens Coppen is de afsplitsing van The Alternative in goede harmonie verlopen. Het Southpark-fragment - dat als enige op de website staat – geeft wel te denken. Evenals de naam van het nieuwe kantoor. “Er is geen ruzie. We hebben alle drie de ambitie en drive om het nu zelf te doen. Bij The Alternative en elders is veel ervaring opgedaan. We voelen ons gesterkt om dit aan te gaan.” Inmiddels is een site in de maak en zal op Noorderslag de eerste ruchtbaarheid worden gegeven.

Welke artiesten Friendly Fire aan zich weet te binden, zal pas later bekend worden. Simpelweg omdat zij zullen moeten beslissen of ze bij The Alternative blijven of verkassen. Een belrondje levert weinig nieuws op. Enkele artiesten zeggen te overwegen om mee te verhuizen. Men wil wel anoniem blijven in dezen. Coppen zegt ook nieuwe acts aan zich te willen binden. “Maar zo ver zijn we nog niet. We bestaan nu zeven dagen, er moeten natuurlijk eerst veel administratieve zaken worden geregeld.”

Eind oktober 2008 vertrok ook al promotor en marketing manager Fulco Polderman bij The Alternative. Hij start binnenkort met ex-Entertainment Group en ex-general manager van The Alternative Marc Hofstede een nieuw entertainment bedrijf. Hierover zegt Polderman: “Een aantal interessante bestaande partijen worden hierin één. Het zal aardig wat stof doen opwaaien binnen de muziek- en entertainmentindustrie. Hierover binnenkort meer.

Willem Venema, directeur van The Alternative, heeft geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid de recente ontwikkelingen van commentaar te voorzien.