Perquisite componeert soundtrack voor speelfilm

Album met featurings van Duvel, Jiggy Djé, Sticks, Typhoon

Erik Zwennes ,

Het producerende deel van Pete Philly & Perquisite, Perquisite, brengt 29 september een volledig soundtrack-album uit. Tevens is hij bezig met een soloplaat dat volgend jaar zal verschijnen.

Album met featurings van Duvel, Jiggy Djé, Sticks, Typhoon

Het producerende deel van Pete Philly & Perquisite, Perquisite, brengt 29 september een nieuw album uit. Het is de bewerking van zijn soundtrack voor de nieuwe Nederlandse Speelfilm Carmen van het Noorden. Op de nummers featuren o.a. GMB, Typhoon, Sticks, Jiggy Djé, Turk en Duvel. De Rotterdamse rapper Duvel is tevens de verteller in de film van regisseur Jelle Nesna met hoofdrollen voor Tygo Gernandt, Thom Hoffman en Sanguita Akkrum.

Twee jaar geleden werd Perquisite benaderd door de regisseur. Een deel van de muziek moest al af zijn bij het opnemen van de film. Zo zingt het personage Carmen (Sanguita Akkrum) nummers van de soundtrack in de film, ondermeer een scene in duet met rapper GMB. Perquisite heeft het merendeel van de artiesten zelf aangedragen. De artiesten waren direct enthousiast over het project. Binnenkort komt er een single met bijbehorende clip uit via Perquisite’s label Unexpected Records in samenwerking met productiemaatschappij Fu Works.

“Voor mijn vrienden was ik de afgelopen weken een kluizenaar. Het is stressen geweest, maar ik ben heel erg tevreden; ik heb er alles ingelegd wat ik heb,” aldus Perquisite. De producer heeft voor het album een keuze gemaakt uit de muziek die hij voor de film gecomponeerd heeft. Ook staan er twee bestaande nummers met Pete Philly op. “Het is geen 100% hiphopplaat, maar ik kom natuurlijk wel uit die hoek. De grooves zullen dus zeker herkenbaar zijn, maar voor het slot van de film heb ik bijvoorbeeld ook een cello-armageddon van zes minuten opgenomen.”

Perquisite is op dit moment aan het repeteren voor de afscheidstournee met Pete Philly. Is het nu uitgesproken, zijn ze definitief uit elkaar? “Een tijd geleden hing er veel spanning tussen ons. We hebben bewust afstand genomen en de lucht is geklaard. Anders hadden we echt niet deze tour gedaan, we hebben er beiden veel zin in.” Toch benadrukt Perquisite dat 29 oktober het definitieve laatste concert van de twee zou kunnen zijn. “De komende anderhalf jaar zijn we sowieso met soloprojecten bezig. Maar het zou kunnen dat het daarna weer begint te kriebelen. Zeg nooit nooit.”

Zoals gezegd zijn beide artiesten bezig met soloplaten. Daarnaast is de producer ook voor een andere film gevraagd om een aantal tracks te schrijven en zal hij het debuut-album van een zangeres gaan produceren. Wie dit is, laat Perq nu nog even in het midden.