Coparck presenteert nieuw album én nieuw bandlid Coparck presenteert nieuw album én nieuw bandlid

“We zijn terug bij de basis”

, Fiona Fortuin

Coparck presenteert nieuw album én nieuw bandlid

“We zijn terug bij de basis”

Fiona Fortuin ,

Coparck presenteert halverwege oktober niet alleen het nieuwe album A Dog And Pony Show, maar ook een nieuw bandlid: Gijs Coolen.

“We zijn terug bij de basis”

We hadden al gemeld dat een nieuw album van de Amsterdamse band onderweg is. Inmiddels is ook bekend wanneer A Dog And Pony Show (de titel!) het licht ziet: halverwege oktober doet Coparck maar liefst drie cd-presentaties.

Je zult dan niet alleen kennismaken met het nieuwe materiaal, maar ook met de nieuwe gitarist Gijs Coolen. Coolen is de oud gitarist van Woost en is als vijfde lid bij de band gehaald. Zanger Odilo Girod: “We wilden de nummers live beter uit kunnen werken, dus zijn we op zoek gegaan naar een extra gitarist. Hij zingt ook tweede stem. Het voelt als een stap verder.”

Volgens Odilo is A Dog And Pony Show een echte bandplaat geworden. “We zijn terug naar de basis gegaan, dit album is een stuk directer dan zijn voorgangers. Vroeger hadden we nogal eens de neiging alles op elkaar te stapelen. Nu is er voor gekozen de basis goed op te nemen en die met een paar extra kersen te versieren.”

Zo’n extra kers is volgens hem de trompetsolo van de bekende jazztrompettist Eric Vloeimans. “De albumopener is een heel energiek nummer, maar het einde miste iets. Een trompetsolo had het nodig, vonden we. En wie kun je dan beter vragen dan Eric Vloeimans?” Of Vloeimans zijn solo ook bij de cd-presentaties komt spelen, blijft in het ongewisse. Odilo: “Dat blijft een verassing.”

A Dog And Pony Show komt op 16 oktober uit op V2.

De cd-presentaties zijn:
Do 15 Oktober   - MELKWEG (MAX), Amsterdam
Vrij 16 Oktober - EKKO, Utrecht
Zat 17 Oktober  - ROTOWN, Rotterdam
Maar wil je Coparck eerder zien, dan kan dat aanstaande woensdag 2 september in 3VOOR12RADIO Live in Desmet. Schrijf je hier in voor de gastenlijst.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12